Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PROTEJAȚI INSTALAȚIILE DE APĂ PE TIMP DE GER

Gerul care s-a abătut asupra României de câteva zile și care va persista și chiar se va accentua în următoarele două zile, poate crea probleme serioase în alimentarea cu apă. Dacă nu se iau măsuri din timp, robineții, apometrele, instalațiile exterioare, dar în anumite cazuri și cele interioare s-ar putea fisura. Pentru a preveni asemenea situații neplăcute și care pot genera costuri substanțiale, reprezentanții Meridian 22 Lugoj vin cu o serie de recomandări ce trebuie luate în zilele geroase.

Florin Iovecu, director economic Meridian 22:

În această perioadă când sunt anunțate temperaturi nocturne sub -10 grade avem niște recomandări pentru utilizatorii serviciilor noastre. De exemplu, toți utilizatorii care locuiesc la case trebuie să aibă grijă de robineții care sunt în curte în aer liber și trebuie să-i izoleze pe cât cu putință. De asemenea, locuitorii de la blocuri este bine să aibă grijă să nu lase deschise geamurile de la baie pentru că sub temperaturi de -5 grade riscă să înghețe conductele. De asemenea, vi-a-vis de căminele în care sunt montate apometrele în curțile oamenilor, acestea prin amplasamentul lor sunt protejate până la -10 grade și după cum sunt prognozele anunțate nu se va coborî în această săptămână sub acest prag termic, iar săptămâna viitoare, după cum se anunță prognozele, temperturile vor reveni la normal

Reprezentanții Meridian 22 Lugoj spun că până în prezent nu au primit nicio sesizare privind apometre defecte sau conducte fisurate din cauza gerului. Anul trecut însă, au fost zeci de sesizări referitoare la înghețarea instalațiilor interioare la case și la blocuri. Unora li s-au fisurat țevile și au solicitat intervenția echipelor de la Meridian 22.

leave a reply