Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PROMISIUNI MINISTERIALE LA TIMIȘOARA

Finalizarea Institutului Oncologic și a Clinicii de Mari Arși, precum și reluarea operațiilor pe cord deschis la copii – sunt câteva dintre promisiunile pe care le-a făcut ieri la Timișoara ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta a vizitat mai multe spitale din județ și a avut întâlniri cu managerii care i-au prezentat problemele cu care se confruntă. Unul din principalele subiecte discutate a fost Institutul Oncologic, despre care ministrul a spus că au existat interese în sfera privată ca acesta să nu se realizeze, drept pentru care a fost pregătit și un set de sancţiuni. Acum drumul spre realizare al Institutului a intrat în linie dreaptă: banii necesari există și s-a găsit și terenul pentru ridicarea clădiriii, pe Calea Torontalului, valoarea investiției fiind de 511,63 de milioane de lei. Institutul va avea 476 paturi, durata construcţiei fiind estimată la 36 luni. De asemenea, se are în vedere deschiderea Clinicii de Mari Arşi din cadrul Spitalului Judeţean, încă din această primăvară, fiind stabilit şi restul de aparatură necesar.

Sorina Pintea, ministrul sănătății:

Acest necesar cuprinde 94 de poziții. S-au făcut până în acest moment 2 licitați. Prima, de 34 de echipamente a fost finalizată și s-au livrat echipamentele. La a doua licitație ofertele au fost deschise în 17 decembrie, până la sfârșitul lunii ianuarie se vor evalua ofertele, în cursul lunii februarie estimăm că va fi semnat contractul de furnizare, iar termenul de livrare este de maximum 3 luni de la semnarea contractului. Aceasta a doua licitație cuprinde practic marea majoritate a echipamentelor și cele mai scumpe necsare pentru a dota un centru de mari arși

Sorina Pintea a mai făcut și o promisiune fermă în ceea ce priveste finalizarea și dotarea noului corp de clădire al Spitalului de Copii Louis Țurcanu, care e într-o fază avansată de execuție. Ministrul a dat asigurări că se vor aloca 15 milioane de lei pentru terminarea clădirii, în timp ce municipalitatea pune restul sumei necesare, respectiv 7 milioane de lei.  Sorina Pintea a făcut și o vizită mai specială la Spitalul de Copii – a mers să vadă un bebeluș născut prematur la Slatina și de care, din luna noiembrie au grijă medicii din Timișoara. Ministrul Sănătății și consilierii săi s-au implicat personal pentru ca nou-născutul să fie internat la Timișoara și s-au interesat permanent de el. În cadrul vizitei de ieri, Sorina Pintea a mai anunțat și reluarea operaţiilor pe cord deschis, la copii şi tineri, printr-o colaborare între medici specialişti din Italia şi de la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Timişoara. Intervențiile ar urma să se facă în cadrul unui program comun cu clinicile San Donato, din aprilie, la Institutul de la Pădurea Verde.

leave a reply