Proiect de lege. Operatorii de la call-center trebuie să răspundă la apeluri în maximum 5 minute.

Companiile care nu respectă această regulă ar putea lua amenzi în valoare de 50.000 de lei

Positive Female Customer Services Agent With Headset Working In A Call Center

Prestatorii de servicii ar putea fi obligați să preia apelurile clienților în cel mult cinci minute de la inițierea acestora. Asta prevede un proiect de lege depus în Parlament. Inițiatorul dorește să pună capăt așteptărilor îndelungate ale clienților de a obține informațiile necesare de la operatorii economici. Potrivit proiectului, companiile care nu respectă această regulă ar putea lua amenzi în valoare de 50.000 de lei.

Mulți români  ascultă un robot, zeci de minute, până să discute cu personalul desemnat pentru relațiile cu publicul. Pentru a pune capăt acestei situații, parlamentarii USR au inițiat un proiect de lege care să scurteze timpul de așteptare al clienților la cel mult cinci minute.

Macheta Mobila Magazin Big MagSERGIU VLAD, SENATOR USR: Acești prestatori de servicii să fie obligați că în urmă unui apel, al unui cetățean să răspundă un om, nu un robot, nu o melodie, în maximum 5 minute de la efectuarea apelului. În caz contrar – amendă de la 50.000 la 100.000 de lei.

Clienții care așteaptă mai mult se pot adresa mai apoi reprezentanților ANPC, care vor verifica în cât timp a fost preluat clientul.

Prin telefon, ION LUNGU, DIRECTOR EXECUTIV ASOCIAȚIA FURNIZORILOR DE ENERGIE ELECTRICĂ: Implică o serie de îmbunătăţiri, creşterea numărului de operatori din call center , probabil şi mărirea capacităţii call centerului. Să fie mai întâi şi o consultare și cu principalii furnizori din domeniu, pentru a fi convinşi că e o chestiune rezonabilă.

Prin telefon,  SEBASTIAN BURDUJA, MINISTRUL CERCETĂRII, INOVĂRII ȘI DIGITALIZARII: Dacă o asemenea măsură nu intervine asupra competitivității din sectorul privat  îmi place să cred că statul trebuie să se dea la o parte din calea mediului privat.

Prin telefon, GABRIEL ZETEA, deputat PSD:  Felul în care este depusă această iniţiativă legislativă ar putea să sufere foarte multe modificări. Nu cred că soluția este aceea de a da amenzi, de a te transforma de fiecare dată în polițist.

Liderii PSD susțin acest proiect, însă vor aduce amendamente pentru a reduce sau chiar pentru a elimina sancțiunile.

leave a reply