Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Primăria Lugoj vrea să construiască un spital modular.

Dacă primește finanțare, acesta se va ridica în curtea actualului spital.

Consilierii locali lugojeni și-au dat acordul de principiu cu privire la construirea unui spital modular suport pentru pacienții COVID. Acesta se va ridica în curtea actualului spital.

Haine Dama Marimi MAri„Este un proiect cu finanțare europeană, pentru susținerea spitalelor în lupta cu coronavirusului. Acest spital modular va avea și două săli de operații și mai multe saloane pentru pacienți. Proiectul este evaluat la aproximativ trei milioane de euro. Lucrurile se desfășoară foarte repede, pentru că necesitatea intervențiilor este foarte mare și multe spitale sunt blocate și nu pot trata decât pacienți COVID. Cererea de finanțare, care are la bază un proiect, a fost depusă deja”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Primăria așteaptă răspunsul privind cererea de finanțare, în maxim trei săptămâni. Primăria Lugoj lucrează și la un alt proiect pentru construirea unui nou spital general la Lugoj, în locul vechiului spital. Costurile acestuia sunt mult mai mari, cu întreaga dotare putând să ajungă chiar la 100 de milioane de euro.lugojeanul.ro

leave a reply