Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Presupusul autor al atacului armat de aseară din Serbia, a fost arestat.

Opt persoane au fost ucise şi alte 13 rănite.

Security personnel operate, in the aftermath of a shooting, in Dubona, Serbia, May 5, 2023. REUTERS/Antonio Bronic REFILE - CORRECTING INFORMATION

Atacul armat din satul Dubona, lângă oraşul Mladenovac, la 42 km sud de Belgrad, este al doilea în Serbia în doar două zile. Suspectul în cel de-al doilea atac a fost implicat într-o altercaţie în curtea şcolii, joi noaptea, după care a plecat și s-a întors cu o puşcă de asalt şi un pistol. El a deschis focul şi a continuat să tragă în oameni la întâmplare dintr-o maşină în mişcare. Opt persoane au fost ucise şi alte 13 rănite.

Poliţia l-a arestat vineri, 5 mai, pe presupusul autor al noului atac armat în Serbia, în care opt persoane au fost ucise şi alte treisprezece rănite într-un sat din apropiere de Belgrad, relatează Reuters şi France Presse citate de Agerpres.

„Suspectul U.B., născut în 2002, a fost reţinut în în vecinătatea oraşului Kragujevac, el este suspectat de uciderea a opt persoane şi rănirea altor 14 în timpul nopţii”, a anunțat Ministerul sârb de Interne într-un comunicat, adăugând că ancheta este în curs de desfăşurare.

Preşedintele Serbiei Aleksandar Vucic este aşteptat să se adreseze naţiunii în jurul orei 10.30 (11.30, ora României).

Atacul armat din satul Dubona, lângă oraşul Mladenovac, la 42 km sud de Belgrad, este al doilea din Serbia în doar două zile.

Miercuri, un băiat de 13 ani a ucis prin împuşcare nouă persoane şi a rănit şapte la o şcoală din Belgrad înainte de a se preda.

Potrivit presei locale, suspectul în al doilea atac a fost implicat într-o altercaţie în curtea şcolii joi noapte şi a plecat, dar s-a întors cu o puşcă de asalt şi un pistol. El a deschis focul şi a continuat să tragă în oameni la întâmplare dintr-o maşină în mişcare.

Potrivit televiziunii de stat RTS, un poliţist în afara serviciului şi sora sa se numără printre cei ucişi.

Aproximativ 600 de poliţişti sârbi, inclusiv Unitatea Antiteroristă Specială (SAJ) şi Jandarmeria, au fost implicaţi într-o
vânătoare de oameni, numită Operaţiunea Vârtej, a raportat RTS.

leave a reply