Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, înlăturat din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate.

Membri PSD, susținuți de cei ai USR și AUR, din Comisia juridică a Senatului României au hotărât revocarea din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Acesta a fost cercetat în trecut de către Autoritatea Națională de Integritate, astfel că de-aici i se trage și revocarea din CNI. ”I-a făcut-o” Raoul Trifan, senator USR de Timiș.

”Vreau să iau cuvântul pe procedură pentru a vă aduce la cunoştinţă o situaţie foarte gravă, care există la vârful Agenţiei Naţionale de Integritate, iar aceasta este că domnul Alin Nica, care este preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, face parte din Consiliul Naţional de Integritate, practic, forul care conduce ANI.
Ori, domnul Alin Nica a fost cercetat de către ANI, iar ANI a făcut o sesizare către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deci a fost trimisă o sesizare pentru indicii referitoare la infracţiunile de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane“, a declarat Raoul Trifan, în plenul Comisiei.

Revocarea a fost luată, de către senatori, cu majoritate de voturi.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply