Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Parada anuală de Ziua Victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste

Președintele rus Vladimir Putin susține că a fost nevoit să intervină în Ucraina pentru a împiedica o invazie occidentală pe teritoriul rus.

Liderul de la Kremlin a vorbit astăzi cu ocazia Zilei Victoriei în Al Doilea Război Mondial și a evocat eroismul sovietic pentru a-şi mobiliza trupele să lupte în Ucraina.

Cabina VIDEO 360 NuntaCorespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi, relatează: ”În această dimineaţă în Piaţa Roşie din Moscova s-a desfăşurat tradiţionala paradă de Ziua Victoriei, la care au luat parte 11.000 de militari şi 131 de unităţi de tehnică de luptă, partea aeriană fiind anulată din cauza vremii. La paradă a participat şi o formaţiune de paraşutişti care a luptat în Ucraina. Preşedintele Vladimir Putin, care a stat în tribună, înconjurat de veterani de război, a susținut un discurs de 11 minute, în care i-a felicitat pe ruși cu ocazia Zilei Victoriei, a adus omagiu eroismului poporului sovietic și memoriei victimelor războiului, care a lovit, a spus el, fiecare familie, Putin subliniind că trebuie făcut totul ca un război global să nu se repete. Vladimir Putin i-a felicitat și pe militarii ruși care în Ucraina, a spus el, luptă pentru locuitorii din Donbas și pentru securitatea Rusiei, ca și pe luptătorii din Doneţk şi Lugansk. Liderul de la Kremlin a reluat ideea conform căreia operațiunea militară rusă în Ucraina a fost o ripostă preventivă la un posibil atac împotriva Donbasului și a Crimeei, în condițiile în care Kievul declara că intenționează să dispună de arma nucleară, iar NATO – afirmă Putin – a început asimilarea teritoriilor vecine. Potrivit acestuia, la granițele Rusiei au fost creaeă amenințări inacceptabile, Putin numind inevitabilă confruntarea cu neonaziştii şi radicalii naţionalişti ucraineni, pe care – a afirmat liderul rus – au mizat Statele Unite şi NATO, trimiţând în Ucraina consilieri militari şi înarmând-o cu armament modern. Putin a declarat că Rusia a fost obligată să ia această decizie, pe care a numit-o luată la timp şi singura corectă. La parada din acest an nu au fost invitaţi lideri străini. Preşedintele Putin a omaginat însă contribuția la victoria în cel de Al Doilea Război Mondial a aliaților occidentali, ca și a militarilor și partizanilor chinezi. ”

Ministrul britanic al Apărării afirmă că președintele rus Vladimir Putin și generalii săi oglindesc fascismul și tirania de acum 77 de ani, iar invadarea Ucrainei dezonorează prezentul, dar şi trecutul soldaţilor ruşi.

În timp ce la Moscova se desfășura parada militară de ziua victoriei Rusiei în Al Doilea Război Mondial, Ben Wallace a declarat că generali rușii sunt la fel de complici ca președintele lor la atrocitățile din Ucraina și ar trebui să se confrunte cu Curtea Marțială.

sursa: romania-actualitati.ro

leave a reply