Banner Mobilier Magazin BIG Mag

O STRADĂ DIN LUGOJ DEVINE PIETONALĂ

Consiliul Local Lugoj a aprobat propunerea primarului Francisc Boldea de a transforma strada Avram Iancu într-una pietonală. Astfel, Piaţa I. C. Drăgan se va extinde, iar pe locul actualei străzi Avram Iancu, proprietarii de cafenele şi restaurante care există în zonă îşi vor putea extinde terasele. Concret, printre lucrările ce se vor executa se numără pavarea străzii care va deveni pietonală, cu pavele identice cu cele din piaţă, se vor modifica insulele de vegetaţie, vor fi plantaţi arbori ornamentali, se va reface iluminatul şi se va moderniza fântâna din piaţă. De asemenea, strada pe care se află sediul Poliţiei Lugoj va deveni cu sens unic.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Se impune în perimetrul Pieței Iosif Constantin Drăgan ca de la Palatul Bejan, pe strada Avram Iancu până la Poliție să închidem acea stradă, să fie prevăzută cu terase, așezate cu fața către Catedrala Greco- Catolică. Parcările să fie laterale, astfel încât piedem doar 10-15 locuri de parcare, dar dăm Lugojului o altă față în zona centrală, pentru că de aici din Piața Drăgan începe de fapt dezvoltarea centrului orașului

Lucrările ar trebui să fie licitate în luna aprilie a acestui an, iar cel târziu în luna septembrie 2018 sunt preconizate a fi realizate. Pentru această trasformare, Primăria Lugoj va cheltui de la bugetul local peste 1,3 milioane de lei.

leave a reply