Banner Mobilier Magazin BIG Mag

O NOUĂ CLĂDIRE ISTORICĂ VA FI REABILITATĂ

O nouă clădire din Piața Iosif Constantin Drăgan din Lugoj care va fi reabilitată din fondurile Primăriei este clădirea fostului magazin ”Bumbacul”, cunoscută de lugojenii cu vechime drept Casa Epstein. Clădirea a fost ridicată în anul 1909 și a fost construită de Sandor Epstein. Avea la parter un magazin de mode, de pânzeturi și confecții. Ulterior, casa a aparținut lui Martin Epstein, care a deținut-o până în anul 1948. Lugojenii îi spuneau Steaua Albastră.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj ( PSD):

Următoarea clădire de care ne vom ocupa este clădirea fostului magazin Bumbacul”, care este a noastră. În prezent, împreună cu serviciile din Primărie delimităm proiectul, astfel încât să scoatem la licitație și această lucrare. Este important ca de 1 decembrie toată piața să arate în condiții cât mai bune. Noi am notificat și proprietarii care sunt în zona respectivă, începând cu cei de la fosta cooperativă “Munca”. Trebuie să protejăm și clădirile și să ținem și cea mai mare adunare populară care s-a făcut în Lugoj în ultimii 100 de ani

Această clădire a Lugojului este una din puținele care apar pe o carte poștală litografiată. Este una din puținele clădiri rămase în patrimoniul Primăriei și care a fost ferită de distrugerea frumoaselor vitrine de epocă, cu nervuri de lemn, specifice magazinelor lugojene de la 1900. După sediile Poliției, Evidenței Populației și Relațiilor Internaționale, Casa Epstein este al patrulea imobil din piața istorică a Lugojului care va fi restaurat de municipalitate.

leave a reply