Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Nu duceți copiii la școală dacă prezintă simptome de răceală.

Vezi recomandarea medicilor

Luni reîncepe școala și medicii fac apel la părinți să manifeste prudență în plin sezon al virozelor respiratorii.

Medicii recomandă le recomandă părinților să nu trimită copiii la școală sau grădiniță, dacă prezintă simptome de răceală.

Părinții sunt îndemnați să îi verifice înainte de a-i trimite în colectivitate. Direcția de Sănătate Publică Timiș vine cu mai multe recomandări.

“Dacă un copil prezintă simptomele unei posibile viroze respiratorii, ale unei răceli precum secreții nazale, subfebrilități, cefalee, stare generală alterată sau tuse seacă, vă recomandăm izolarea la domiciliu și vă rugăm să vă adresați medicului de familie pentru diagnostic și tratament. Viroza respiratorie se poate transmite prin picături de la o persoană infectată la alta, împrăștiate prin tuse sau strănut prin contact direct, atunci când picăturile din nas sau gât ajung pe suprafețe prin intermediul mâinilor”, spune purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș, Cornelia Bubatu.

La rândul lor, copiii se pot proteja împotriva răcelilor. Aceștia trebuie să se spele des pe mâini cu apă și săpun, să își acopere gura cu un șervețel atunci când strănută și, pe cât posibil, să evite zonele aglomerate și alți copii bolnavi.

Oferta ghete de dama Magazin BIG Mag