Banner Mobilier Magazin BIG Mag

“NOAPTEA MUZEELOR” LA LUGOJ

“Noaptea Muzeelor” care va avea loc sâmbătă, 19 mai, va prilejui o serie de evenimente la Muzeul de Istorie și Etnografie din Lugoj. Manifestarea va fi dedicată și centenarului Marii Uniri, astfel că titlul expoziției realizate cu această ocazie este “Ei au făurit Unirea la Lugoj”. Vizitatorii vor putea descoperi în vitrine obiecte, manuscrise și fotografii de epocă care ilustrează activitatea politică și culturală a personalităților vremii respective. Lugojenii sunt invitați să viziteze expoziția sâmbătă, 19 mai, între orele 19 și 24.

Daciana Vuia, director Muzeul de Istorie și Etnografiej:

A devenit o tradiție pentru instituția noastră să organizeze expoziții prilejuite de Noaptea Muzeelor, un eveniment cultural  de anvergură europeană. Și pentru că anul acesta celebrăm centenarul Marii Uniri Muzeul de Istorie și-a propus ca toate manifestările, toate expozițiile din acest an să fie dedicate acetui moment unic din istoria naăției noastre. Așadar și de Noaptea Muzeelor, pe 19 mai, de la ora 19, îi așteptăm pe lugojeni și nu numai la vernisajul expoziției noastre “Ei au făurit Unirea la Lugoj, un titlu sugestiv spunem noi, în care o expoziție pe care încercăm să  aducem în prim plan portrete biografice ale personalităților lugojene, care își leagă numele de făurirea idealului național al românilor bănățeni.

 De asemenea, Muzeul de Istorie și Etnografie din Lugoj propune vizitatorilor în Noaptea Muzeelor două proiecte inedite, realizate cu elevi de la Școala de Muzică “Filaret Barbu” și Colegiul Național “Iulia Hasdeu”. Cei care vor călca pragul muzeului vor putea audia un concert al Corului Armonii al Școlii de Muzică, iar în holul Muzeului vor fi expuse desenele realizate de elevii de la Hasdeu, sub titlul “Cum văd copiii Marea Unire?”.

 

leave a reply