Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Ministerul Sănătății informează că în acest moment nu avem o epidemie de gripă în România

 

Datele arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment, informează Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Aglomerație mare la vămile din vestul țării.

”Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe doar dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu”, arată Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, părinții sunt sfătuiți să evite trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

Imbracaminte fetite si baieti Magazin BIG MagDe asemenea, Ministerul Sănătății reamintește că virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotice. ”Optați pentru tratament simptomatic și asigurați-vă că pacienții sunt bine hidratați”, e sfatul celor din minister.

(sursa: Mediafax)