Banner Mobilier Magazin BIG Mag

”MIC DEJUN LA MARGINA” SE EXTINDE

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, alături de Centrul Turistic și Primăria Comunei Margina au extins proiectul Mic dejun la Margina”, care anul trecut a avut succesul scontat, cu o nouă ofertă la fel de interesantă. Sub denumirea „Hai să strângem fânul!, noua etapă a proiectului va oferi o serie incitantă de experiențe turiștilor, având și avantajul extinderii ofertei și pe timpul iernii, în extrasezon. Astfel, turiștii pot petrece o zi în gospodăria unui sătean pentru a afla cum trăiesc și muncesc bănățenii. Alături de gazde, vizitatorii vor putea să hrăneacă animalele, să meargă la cosit sau săpat și vor putea să participe la activități precum adunatul sau împrăștiatul fânului. Iarna, activitățile pe care le vor putea desfășura alături de gospodarii din Margina, cuprind tăiatul lemnelor și căratul lor în casă, deszăpezitul și căratul fânului din căpiță în șură.

Delia Sescu Barbu, director APDT:

Ne bucurăm ca la abia un an de la demararea acestui proiect în colaborare cu Infocentrul Turistic Margina și cu Primăria de acolo, să anunțăm faptul că se dezvoltă cu o nouă etapă și că dincolo de “Mic Dejun la Margina”, turiștii interesați pot să experimenteze viața într-o gospodărie din zonă. Avem ineterseul și purtăm discuții cu primăriile care sunt interesate să-și promoveze zona și să încercăm să descoperim elemente și componente care pot fi promovate și în alte zone astfel încât să replicăm modelul din zona Margina, să atragem turiști, pentru că în Timiș există foarte multe elemente nepromovate, dar care au un potențial de dezvoltare turistică imensă.

 Proiectul ”Mic dejun la Margina” a fost lansat în primăvara anului 2017 și presupune organizarea unor excursii de aproximativ 4-5 ore pe un traseu parcurs în căruțe trase de cai, traseu care cuprinde o serie de opriri și activități la o parte dintre obiectivele turistice ale zonei, precum și degustarea unei mese tradiționale în zonă. În cele șase luni de derulare a proiectului în 2017, aproape 600 de turiști au vizitat Margina și împrejurimile din județul Timiș. Anul acesta, de la începutul sezonului, în medie, 300 de turiști au fost deja la Margina.

leave a reply