Masca de protecție redevine obligatorie în toate spațiile, în România.

CNSU a propus prelungirea stării de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cadrul ședinței CNSU s-a discutat despre prelungirea stării de alertă în România, precum și despre noile restricții luate în contextul valului V al pandemiei de Covid-19.

Atenție! Măsurile intră în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă, iar deciziile CNSU urmează să fie aprobate de guvern, prin hotărâre.

CNSU a propus prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 ianuarie 2022.

osete si ciorapi dama magazin big magSe propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2

Principalele măsuri propuse pe durata stării de alertă

1. Coordonarea serviciilor publice de ambulanță și a serviciilor voluntare pentru situații de urgență se va face de către inspectoratele județene/București-Ilfov pentru situații de urgență, iar coordonarea poliției locale de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București/inspectoratele județene de poliție.

2. Măștile de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, devin obligatorii în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

  • Excepție fac:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
b) persoanele care sunt singure în birou;
c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței
de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

3. Persoanele care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat vor fi izolate sau carantinate

4. Personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale de îngrijire şi asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile va fi testat săptămânal

Bijuterii din ARGINT Magazin Big Mag5. Se mențin restricțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, conferințe etc.

6. Organizarea competițiilor sportive, în spații închise sau deschise, se realizează doar între orele 5 și 21, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între persoane și purtarea măștii de protecție, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Lista completă a măsurilor poate fi accesată AICI.

publivest anunturi gratuite apartamente case auto

leave a reply