Banner Mobilier Magazin BIG Mag

MARȘ PENTRU VIAȚĂ LA LUGOJ

Protopopiatul Ortodox Lugoj, împreună cu cel din Făget va organiza sâmbătă, cu începere de la ora 12 “Marșul pentru viață”, eveniment desfășurat în premieră la Lugoj. Întâlnirea va avea loc pe platoul Bisericii Învierea Domnului de pe strada Caransebeșului, după care se va porni în marș pe strada Nicolae Bălcescu către Ceasul Electric, Podul de Fier, Catedrala Greco-Catolică, Primărie și Biserica Adormirea Maicii Domnului. În această acțiune, desfășurată sub motto-ul “o lume pentru viață” sunt implicate toate cultele din oraș.

Ioan Cerbu, protopopul ortodox al Lugojului:

Scopul acțiunii este de acela de a promova viața, de a da un sprijin femeilor care sunt în criză de sarcină și pentru a arăta clar că întotdeauna viața are prioritate. Teoria trebuie pusă în practică. Cu toții suntem datori, pentru că marșul acesta este apolitic, este neconfesional, pentru că toți considerăm viața o prioritate și trebuie să fie un câștig pentru toți. Sunt implicate toate cultele din oraș? Da, toate cultele, inclusiv s-a încheiat un protocol la nivel de Minister al Învățământului și sperăm să avem și sprijinul școlilor.

 Protopopul ortodox al Lugojului face apel către toți cetățenii să vină în număr cât mai mare, pentru a susține acest demers pentru viață.

Ioan Cerbu, protopopul ortodox al Lugojului

 Și prin intermediul dumneavoastră, al televiziunii facem un apel la credincioși să fie cât mai mulți cu noi, pentru a arăta că suntem interesați și de criza femeii din timpul sarcinii, dar și de viețile copiilor nenăscuți.

Această acțiune se va desfășura pentru prima dată la Lugoj, la Timișoara manifestarea organizându-se încă din 2008.

leave a reply