Maria Grapini: ,,Filiala Timiș a PUSL are de câștigat prin venirea lui Titu Bojin în partid,,

PUSL Timiș își intensifică activitatea politică

Aflată într-o conferință de presă alături de Titu Bojin, președintele interimar al PUSL Timiș și Raul Ciuteanu, președintele interimar al PUSL Timișoara, Maria Grapini, vicepreședinte al PUSL, a declarat: ,, Filiala Timiș a PUSL are de câștigat prin venirea lui Titu Bojin în partid,,.

Europarlamentarul Maria Grapini, a mai subliniat activitatea legislativă a celor 4 deputați ai partidului ,,care au promovat câteva propuneri legislative deosebit de importante pentru viața de zi cu zi a românilor, una foarte importantă ce se referă la posibilitatea pensionarilor de a munci legal cu contract de muncă, dacă doresc și sănătatea le permite, acesta fiind și un drept constituțional, propunere care a și trecut de comisia juridică a parlamentului. Deasemenea este vorba despre inițiativa legislativă care se referă la obligativitatea instituțiilor statului de a achiziționa produse alimentare doar din producția autohtonă cât și despre strângerea de semnături  pentru ca inițiativa cetățenească privind confiscarea averilor ilicite să într-unească numărul necesar de semnături pentru a putea fi promovată în parlament, Timișul fiind pe un loc fruntaș, la această inițiativă strângându-se circa 5000 de semnături, targetul fiind de 7000, lucru perfect realizabil,, după europarlamentarul Maria Grapini, care a mai menționat și propunerea legislativă de schimbare a Codului Fiscal cu elemente ce vor veni în sprijinul întreprinzătorilor. Maria Grapini a mai spus că activitatea filialei județene Timiș,, este bine văzută la centru,,ceea ce nu înseamnă că nu va fi analizată, la finalul lunii iunie de conducerea partidului, după care va avea loc Conferința județeană de alegeri.

Important de menționat că ,,s-a format o echipă puternica la nivelul conducerii partidului,, a mai spus Maria Grapini.

În finalul intervenției sale europarlamentarul a făcut referire și la vizita sa, ca șef al delegației Parlamentului European în Singapore, vizita având ca principal obiectiv creșterea schimburilor comerciale între U.E. și Singapore, întîlnirile avute cu înalți oficiali ai țării gazdă constituind o importantă bază în dezvoltarea mai puternică în viitor a comerțului între Singapore și Uniunea Europeană.

Titu Bojin a menționat în alocuțiunea sa, că ,,de la ultima întâlnire cu presa ce a avut loc acum o lună,,numărul organizațiilor partidului la nivel județean a mai crescut cu 4,  3 de comune și una în orașul Deta., actualmente PUSL Timiș având constituite 48 de organizații locale,numărul membrilor de partid ajungând la 708, de la 646, aici regăsindu-se atât oameni de afaceri cît și muncitori, oameni care au mai făcut politică dar și dintre cei care nu au facut, lucru firesc căci PUSL este un partid social-liberal. Mai avem 6 organizații care sunt formate, dar trebuie finalizate documentele. Deci partidul se va extinde, în total, cu 10 noi organizații locale”.

Următoarele pe listă sunt organizațiile noi din  Iecea Mare, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița,Giarmata, Găvojdia și Valcani.Titu Bojin a mai spus că,,în această perioadă am intensificat acțiunile noastre caritabile, în aceste zile făcând o donație la Căminul de bătrâni de pe strada Inocențiu Klein, unde conviețuiesc 74 de persoane, valoarea produselor alimentare dăruite ridicându-se la suma de 3000 de lei, meniul de Paște putând astfel să fie îmbunătățit. Am promis celor de acolo văzând nevoia acestora și 2 saci de var pentru vopsirea pomilor din curte,, a mai adăugat Bojin.

În cuvântul său, Raul Ciuteanu, președintele interimar al organizației municipale Timișoara a PUSL, a menționat faptul că a observat că Timișoara nu stă grozav la nivelul infrastructurii, acesta fiind unul din factorii care ar trebui să-i pună pe gânduri pe timișoreni și anul viitor să iasă masiv la vot, astfel ca primarul să fie votat de un procent semnificativ de cetățeni și nu de 15% cum s-a întâmplat la alegerile precedente.

Raul Ciuteanu a spus în continuare: ,,Doresc să intensificăm campania noastră de strângere de semnături pentru ca inițiativa cetățenească privind confiscarea averilor ilicite să fie un succes,,.

Raul Ciuteanu a mai spus că ,,partidul umanist social-liberal este un partid pentru oameni,,

Important de subliniat că PUSL Timiș devine din ce în ce mai vizibil și mai ofertant partid din întreg spectrul politic județean, cu o conducere puternică în care experienta politică și notorietatea se îmbină armonios cu avântul și dorința de schimbare a acțiunii politice a tinerilor.

PUSL este un partid de urmărit și de ce nu, dacă va convinge prin fapte și nu prin vorbe, așa cum îi place  Mariei Grapini să spună, ar putea fi o alternativă puternică și de luat în calcul la viitoarele runde de alegeri de anul viitor.

 

leave a reply