Salariile medicilor și asistentelor de la Spitalul Municipal din Lugoj au crescut semnificativ, anunță conducerea instituției. Însă dacă unor medici și asistente aproape că li s-a dublat salariul, nu același lucru se poate spune și despre personalul auxiliar, căruia i-a scăzut salariul. Nici personalul adminstrativ nu a beneficiat de măriri salariale, dar nici de tăieri, veniturile rămânând constante.
Erwin Floroni, director Spitalul Municipal Lugoj:
Da, ca în toată țara, salariile medicilor și a asistentelor au crescut. Au scăzut să zic așa, salariile personalului auxiliar, aici mă refer la femeile de serviciu, infirmiere. A rămas constante salariile personalului TESA și cam pe aici ne situăm. Luna aceasta am dat drumul să facem niște simulări de salariu pentru luna aprilie să încercăm să ne încadrăm în cuantumul sporului de 30 %. E foarte important, pentru că dacă îl depășim cu foarte mulți bani, nu o să avem de unde plăti salariile. După cum știți, după lege, ceea ce depășeșe cu 30 % cuntumul sporurilor, unitatea o plătește din venituri proprii sau din bugetul Primăriei. Nu vreau să mă duc atât de departe, aș încerca să mă limitez la 30 % dacă se poate. Vreau să vad pe unde ne situăm în luna aprilie și atunci îmi voi face niște calcule să văd de unde voi obține ceea ce depășește cuantumul sporurilor
Proteste ale personalului auxiliar nu au existat la Lugoj, cum s-a întâmplat în alte orașe ale țării. Managerul spitalului lugojean spune că oamenii sunt nemulțumiți, însă cum unitatea spitalicească duce lipsă de personal auxiliar, nu sunt mulți care să vocifereze. Totuși, Erwin Floroni încearca să gasească o soluție pentru a ajuta și personalul auxiliar.
Erwin Floroni, director Spitalul Municipal Lugoj:
Am văzut că prin țară sunt o grămadă de proteste. Eu încerc să ajut cumva personalul auxiliar, încă nu știu. O să propun o soluție să vedem cum facem. Poate dacă ne încadrăm sub 30 % să dăm personalului auxiliar o primă. Încă nu știu exact. La asistenți a crescut, nu e o problemă. Însă cei care au avut sporuri mari, de 100 % date prin instanță vor comenta pentru că acum prin lege sporul a scăzut undeva la 55 %. Toate secțiile vor sporul dat la maxim, ceea ce e practic imposibil. Nu se poate da. Legea spune foarte clar că la unitățile care nu se încadrează la 30 % cuantumul sporurilor, sporurile vor fi obligatoriu la minim. Dacă se dă mai mult decât minim este responsabil managerul și eu nu îmi asum responsabilitatea aceasta, ca apoi să mă trezesc că trebuie să plătesc din buzunar
Directorul Spitalului Lugojean va avea în 25 aprilie o audiență la Ministrul Sănătății pentru a discuta diferite chestiuni despre instituția pe care o conduce.