Banner Mobilier Magazin BIG Mag

LUGOJENII RESPIRĂ AER NEPOLUAT

În urma unui contract încheiat între Primăria Lugoj și Agenția de Mediu, la Lugoj funcționează, din anul 2010, o stație automată de monitorizarea calității aerului. Staţia este amplasată în apropierea pasarelei pieto­nale din Cotu Mic şi efec­tuează automat măsurări con­tinue ale principalilor poluanţi atmosferici, cum ar fi dioxid de sulf, oxizi de azot, mo­no­xid de carbon, ozon, pulberi în suspensie, benzen, plumb. Până acum, în toată perioada monitorizată, la Lugoj nu s-au înregistrat valori care să indice poluarea aerului.

Francisc Boldea,  primarul municipiului  Lugoj (PSD):

Spre bucuri noastră, nu avem un grad de poluare mare și ați constat de fiecare dată că aerul este curat. Mai nou, am început să reciclăm gunoaiele strânse de la populație. Gradul de reciclare este de 18 %, față de 7-8 % cât era pe vremea Salprestului. Prin noile măsuri care ni se impun vom ajunge să avem 25 %. E adevărat că Uniunea Europeană ne cere 40 %, dar suntem pe calea cea bună în ceea ce privește aerul în oraș și în privința reciclării

Stația de la Lugoj, cu indicativul TM-7, face parte din rețeaua națională de monitorizare a calității aerului, care cuprinde 117 stații.

leave a reply