meia.ro

Lipsă de manuale școlare la unele clase din Timiș

Stocul de manuale școlare din Timiș va fi completat în perioada următoare, întrucât nu toate comenzile au fost onorate.
Deși majoritatea resurselor didactice au fost pe băncile elevilor la debutul de an școlar, mai există situații în care comenzile făcute la începutul lunii septembrie încă nu au fost onorate. Acestea urmează să ajungă, spune inspectorul școlar general adjunct, Francisc Halasz.
Bijuterii din Argint BIg Mag“Am primit toate manualele cu excepții. Este vorba de manualul de clasa a I-a, Matematică, Comunicare în limba română pentru clasa a II-a și Matematica pentru clasa a VI-a. Sunt manuale care se tipăresc integral, fiindcă sunt manuale noi. Comenzile au fost făcute în perioada 8-18 septembrie și ne așteptăm ca în săptămânile următoare să intre în depozit. Restul manualelor, fie retipărite integral sau parțial, fiindcă se uzează, au intrat și dacă sunt școli care n-au aceste manuale, înseamnă că nu s-au preocupat de ridicarea lor de la depozitul inspectoratului”, spune Francisc Halasz.

Pe de altă parte, există și alte situații în care elevii au rămas fără manuale. În acest caz, este vorba mai mult de eroare umană iar soluția o reprezintă fie cumpărarea lor fie împărțirea celor rămase la elevi.
“Mai avem situații în județ, la patru sau cinci școli unde nu au comandat corect manualele, au fost neatenți și au omis o clasă sau două clase. Din păcate, nu se poate reveni asupra acestor situații. Contractele de retipărire se fac la nivel național și cei care n-au fost atenți n-au decât să-și rezolve altfel aceste probleme. În cel mai rău caz folosesc manualele existente în școală, fiindcă ele se predau la sfârșitul anului școlar. Dacă tot mai au lipsuri, atunci trebuie să procuri aceste manuale de pe piața liberă, care bineînțeles că este contra cost”, mai spune Francisc Halasz.

Manualele sunt oferite gratuit de școli, către toate ciclurile de învățământ obligatoriu. O altă soluție, pentru cei care au rămas temporar fără manuale este accesarea lor online, unde se găsesc în format electronic gratuit, pe www.manuale.edu.ro

leave a reply