Banner Mobilier Magazin BIG Mag

INTERZIS LA PESCUIT PÂNĂ ÎN 5 IUNIE

Pescuitul pe râurile Timiș și Bega a fost interzis începând cu data de 7 aprilie, iar perioada prohibiției va dura până în 5 iunie, anunță conducerea AJVPS Timiș. Astfel, timp de 60 de zile se declară perioadă generală de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole natural. Cine mai vrea să practice pescuitul va putea să o facă în bălțile particulare.

Cornel Lera- director AJVPS Timiș

A început în data de 7, durează 60 de zile, respectiv până în data de 5 iunie, prioadă în care pescarii nu au voie să pescuiască pe apele naturale, cu excepția bălților private care au licența de acvacultură. În această perioadă vrem să profităm de faptul că e interzis pescuitul și să facem populări. Mâine dimineață vom primi graficul cu zilele în care ne poate trimite pentru că transportul de la Nădlac, locul de unde aducem noi, se face cu mașină care oferă condiții cu exigenare, cu tot, ca să nu avem mortalități pe timpul transportului.

Cornel Lera, a declarat că pentru a se verifica respectarea prohibiției vor fi organizate mai multe acțiuni de control. AJVPS Timiș deține în administrare cursurile râurilor Bega și Timiș de pe raza județului Timiș, astfel că sunt așteptate controale și în zona Lugoj.

leave a reply