Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ÎNCEP CONTROALELE DE PAȘTE

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Sănătatea Alimentelor Timiș se pregătește de Paște. Angajații instituției se vor afla pe teren în perioada dinaintea sărbătorilor pascale și vor desfășura controale zilnice în vederea evaluării și asigurării respectării normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor și siguranța alimentelor. Vizat este întregul lanț alimentar, de la producător sau importator, până la unitățile de desfacere către consumatorul final. Astfel, inspectorii vor verifica condițiile sanitare veterinare din ferme, târguri de animale, piețe agroalimentare, unități de tăiere miei, magazine alimentare, supermarketuri sau unități depozitare.

Adrian Popa- director executiv al DSVSA Timiș

Direcția Sanitară Veterinară a pregătit și trece la organizarea prin personalul propriu a acțiunilor de control specific pentru această perioadă. Este vorba de apropiatele sărbători pascale, controale în care sunt angrenați medici veterinari și ingineri din cadrul serviciilor anti fraudă și control oficial de siguranță a alimentelor. Vom efectua controale începând cu domeniul animalelor vii, pe partea de sănatate și bunăstare a animalelor și bineînțeles von continua pe partea de siguranță a alimentelor. Foarte important este că am notificat fiecare primărie din județul Timiș cu privire la posibilitatea organizării unor centre sau puncte de tăiere temporară a mieilor pe teritoriul acestora.

 Totodată, având în vedere apropierea Paștelui, personalului de specialitate al Direcției va fi la dispoziția consumatorilor, atât prin sediul propriu, cât și în teritoriu, la nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare, respectiv în piețe agroalimentare autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

leave a reply