Banner Mobilier Magazin BIG Mag

În România a fost declarată epidemie de gripă

Numărul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 18

gripa-2

În România a fost declarată official epidemie de gripă. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile s-a înregistrat o creştere foarte mare, de peste 99%, a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat.

Totodată, s-a dublat numărul de cazuri faţă de săptămâna precedentă. De asemenea, rata virusului gripal a fost de peste 60% la cazurile testate.

Între timp, numărul persoanelor care au decedat din cauza gripei a ajuns la 18 – după cum au anunţat astăzi autorităţile. Ultimele două persoane care şi-au decedat sunt: un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. Ambii însă aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte că măsurile de igienă personală – spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare – sunt „esenţiale” pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă.

De asemenea, se recomandă evitarea automedicaţiei şi consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa.

„Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenţie şi se recomandă, în continuare, vaccinarea antigripală”, precizează Ministerul Sănătății.

leave a reply