Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
modivo.ro/

Diverse

Hackerul român Guccifer 2.0, ce a dezvăluit date despre congresmeni democraţi, era agent rus

Investigatorii americani au ajuns la concluzia că „Guccifer 2.0”, un hacker care se prezenta drept român, responsabil de dezvăluirea de date despre congresmeni democraţi din SUA în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, era de fapt un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU), informează Business Insider, citând presa americană.

„Guccifer 2.0” s-a prezentat ca fiind un hacker român, negând că ar colabora cu Rusia, iar Moscova a negat în repetate rânduri că ar fi implicată în atacurile cibernetice.

Autorităţile americane suspectau de mai mult timp că acesta avea legături cu Rusia, iar site-ul de ştiri The Daily Beast a relatat joi că investigatorii au obţinut recent dovezi concrete care indică legăturile directe ale acestuia cu spionajul rus.

O companie de securitate cibernetică a stabilit că hackerul a folosit o reţea privată virtuală (VPN) pentru a-şi masca identitatea.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
melimeloparis.ro
The Daily Beast a relatat însă că hackerul a omis să activeze reţeaua la un moment dat, lucru care a făcut posibilă obţinerea adresei IP şi a locaţiei acestuia. Anchetatorii americani au folosit aceste date pentru a identifica cu exactitate autorul atacului cibernetic, un agent al serviciului militar rus de informaţii (GRU).

Hillary Clinton a susţinut în mai multe rânduri că atacurile cibernetice ce au vizat Partidul Democrat şi echipa democrată de campanie au jucat un rol major în înfrângerea sa în faţa candidatului republican, Donald Trump, lucru negat categoric de actualul preşedinte american.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.
Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Caz înfiorător anchetat de procurori, după ce o femeie de 30 de ani şi-a ucis cu sânge rece, propriul bebeluş. S-a întâmplat aseară, în...

Știri

La Arad este în plină desfăşurare ancheta declanşată după explozia de alaltăieri, în care a fost ucis un cunoscut om de afaceri din zonă....

Știri

Polițistul lugojean care a fost rănit la mână după ce a încercat să imobilizeze un muncitor din Lugoj ce nu purta mască pe stradă...

Hotel și Motel

Confruntati cu o noua restrictie pandemica, impusa prin Hotararea 48/23.10.2020 a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, patronii de hoteluri si restaurante din Timis...

Publicitate bestvalue.eu