Banner Mobilier Magazin BIG Mag

GUNOIUL LUGOJENILOR NU A FOST PRIMIT LA GHIZELA

Societatea de salubritate Salprest nu a putut depune ieri gunoiul colectat de la lugojeni la deponerul de la Ghizela. Decizia a aparținut celor de la Retim care administrează deponeul și vine ca urmare a datoriilor acumulate de societatea lugojeană. Astfel că ieri mașinile pline cu gunoi au fost blocate în curtea societății lugojene. Au adunat gunoiul din oraș, însă nu au fost primite la deponeu. Din fericire, astăzi situația s-a rezolvat și gunoiul a putut fi dus în cele din urmă la Ghizela.

Mircea Ghera, director Salprest:

Deci ieri nu a fost primit gunoiul pentru că avem restanță două plăți în valoare de 175 de mii de lei, dar astăzi s-a reglementat și l-au primit din nou și sper să decurgă lucrurile normal. S-a achitat acea datorie de care spuneați? Nu, noi  avem o datorie de 175 de mii de lei și acum nu am mai putut face plăți și vom face luna următoare, de la 1 mai încolo, așa că noi nu o să rămânem datori nicicum.

Pentru soluționarea acestei probleme și pentru ca gunoiul colectat de la lugojeni să fie primit astăzi la Ghizela, primarul Francisc Boldea a trebuit să ceară ajutorul Gărzii de Mediu și a prefectului de Timiș Eva Andreaș, care a fost prezentă astăzi la Lugoj.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Dânsa a fost cea care ne-a ajutat ca să deblocăm o situație deosebită care s-a întâmplat în cursul zilei de ieri. Între firma Salprest și Retim care administrează groapa de gunoi de la Ghizela există o relație contractuală în care Salprestul nu a avut bani suficienți să plătească sumele pe ianuarie și februarie. Pe martie a plătit. Au fost două luni de iarnă în care s-au făcut încasările mai greu și nu au avut suma de 172 de mii de lei ca să-i plătească.

 O altă problemă cu care societatea Salprest se mai confruntă în aceste zile este legată de lipsa personalului care să ridice gunoiul. Șoferii și muncitorii au fost preluați de Retim, societate care va opera la Lugoj începând cu 1 mai.

 

leave a reply