Banner Mobilier Magazin BIG Mag

FRF reacționează la scandalul de rasism din fotbal.

Arbitrul român Sebastian Colțescu a numit „negru” un asistent al unei echipe turce.

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă, arată o postare pe site-ul instituției, reacție la scandalul de rasism iscat marți seara, care îl are în prim plan pe arbitrul român . Acesta este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir.

Incaltaminte Sport Barbati Magazin BIG Mag„FRH a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.” – se precizează în comunicat.

FRH mai precizează că: ”Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință! Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”

UEFA a reacționat aseară după întreruperea meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir.

„În urma unui presupus incident care a implicat al patrulea oficial, meciul a fost suspendat temporar. După consultarea ambelor echipe, s-a convenit ca meciul să reia cu un al patrulea oficial diferit. UEFA va investiga în detaliu problema și se vor face comunicări suplimentare în timp util”, se arată într-un comunicat al oficialilor UEFA.

Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a IV-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt în minutul 16 și s-a reluat, ulterior, la cererea UEFA.




 

tvr.ro

leave a reply