Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Finanțare europeană pentru Spitalul Județean din Timișoara.

Două proiecte vor aduce aproximativ 10 milioane de euro!

Apelul deschis de Ministerul Sănătății pentru depunerea de proiecte în sănătate și investiția europeană susțin expertiza medicilor din spital prin aportul de echipamente medicale funcționale și performante în condițiile în care perioada post pandemică a subliniat nevoi reale în activitatea clinică medicală.

Esențiale pentru o funcționare optimă și acordate la capacitatea de creștere a calității serviciului medical, ambele proiecte depuse de echipa coordonată de Ș.L Dr. Andreea Rață rescriu capitole importante în activitatea spitalului, respectiv Ambulatoriul integrat și cel al Infecțiilor asociate asistenței medicale.

Geci Barbati Magazin Big MagEcografe pentru specialități precum cardiologie, chirurgie vasculară, chirurgie generală și  gastroenterologie,   mamograf cu termosinteză ( aparatură care va restarta programul național de screening în cancerul de sân) și computer tomograf  fac parte din dotarea de excepție pe care spitalul o va pune la dispoziția medicilor cu activitate integrată în Ambulatoriu.  O componentă dedicată exclusiv asistenței medicale pentru  studenți și sportivi reface relația medicilor SCJUT cu acest segment de tradiție în medicina timișoreană. Disciplinele sportive vor avea un partener performant în Ambulatoriul de specialitate și  prin intermediul echipamentului  de testare neuromotor, stație de testare efort și metabolic  și unitate pentru ORL.

Bugetul total atras pentru activitatea Ambulatoriului este de 2.711.910 euro la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Timiș, prin acordul președintelui Alin Nica, de 1.282.391 lei.

Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv  reducerea riscului de infecții nosocomiale cu ajutorul unor echipamente și materiale exclusiv  destinate activității medicale din cel mai mare spital din vestul țării.  Va fi pus la punct un sistem integrat de control microbiologic al aerului în clădirea “Casa Austria”, vor fi dotate stațiile de sterilizare a blocurilor operatorii și a secțiilor cu risc crescut  cu aparatură pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor și cu echipament  de sterilizare și protecție pentru asigurarea asepsiei, se va dota Laboratorul  de microbiologie  cu o linie automată de microbiologie de ultimă generație pentru identificarea microorganismelor și efectuarea antibiogramelor.

Genti si posete dama Magazin BIG MAg“Vrem să eliminăm zonele vulnerabile infecțiilor asociate asistenței medicale în spital.  Eradicarea acestora este de dorit, e adevărat, însă pentru asta trebuie să începem de undeva .Inițiativa noastră va reuși o monitorizare a tendințelor pe scala infecțiilor nosocomiale, inclusiv apariția focarelor epidemice, respectiv prevenirea lor. În spital avem activitate extrem de susținută deoarece tratăm patologii complexe din toate județele limitrofe Timișului“, declară managerul SCJUT Ș.L Med. Dr Sorin Barac.

Tot pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale spitalul va achiziționa sterilizatoare cu aburi, sistem de trasabilitate a sterilizării,  roboți de igienizare,  purificatoare de aer UV, sisteme profesionale de curățenie, de neutralizare materiale contaminate, sisteme automate de nebulizare.

Bugetul total destinat acestui proiect este de  aproximativ 6 milioane de euro.

Oferta Cabina video booth 360sursa: renasterea.ro

leave a reply