Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Expoziție la ICR Budapesta pentru promovarea Timișoara Capitala Culturii Europene

Expoziția ”Înainte de BRÂNCUȘI előtt” va fi organizată în cadrul Institutului Cultural Român din Budapesta pentru a celebra Ziua Națională Constantin Brâncuși, eveniment care va avea loc la 19 februarie 2023 între orele 14:00 – 19:00. Publicul va putea admira cele 48 de lucrări de mari dimensiuni în care forma și suportul sunt în simbioză, asemănătoare cu ansamblurile brâncușiene.

Această expoziție va fi un prilej pentru vizitatori de a sărbători Ziua Brâncuși și de a intra în dialog cu artistul M.C Donici și operele sale. Vernisajul expoziției va avea loc la 20 martie 2023, de la ora 18:00, cu un recital al flautistului Vlad A. Colar, care a însoțit programul estetic ”Înainte de Brâncuși” în toate evenimentele expoziționale pe parcursul a opt ani. Evenimentul coincide cu deschiderea Timișoara 2023 Capitală Culturală Europeană, iar ICR Budapesta îl promovează în acest fel, pentru a amplifica interesul publicului din Budapesta.

Expoziția va fi însoțită și de un spectacol de teatru la finisajul său, programat în 23 martie 2023, de la ora 18:00. Este vorba despre monodrama ”Marmeladov”, care va fi interpretată în limba maghiară de actorul Kocsárdi Levente.

Conceptul original de etnosculptură a fost lansat prin expoziția Înainte de Brâncuși în 2013, la Galeria Triade, iar acum va fi adus în atenția publicului budapestan prin intermediul Institutului Cultural Român din Budapesta.

Expoziția ”Înainte de BRÂNCUȘI előtt” reprezintă o oportunitate unică pentru publicul din Budapesta de a descoperi un concept artistic original și de a explora o cultură de unicate care supraviețuiește greu într-o lume tot mai artificială.

leave a reply