Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu
Mobila de Caliate

Știri

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, mesaj cu ocazia comemorării a 32 de ani de la Revoluția Română:

16 decembrie 1989 a fost ziua care a schimbat istoria României, a fost ziua în care la Timișoara s-a strigat „libertate”. A doua zi, pe  17 decembrie 1989, au căzut primii eroi, în confruntările cu forțele de represiune ale regimului comunist. Bravii cetățeni ai Timișoarei au aprins “scânteia” Revoluției iar, mai apoi, în Arad, în București, în mai toate orașele țării, oamenii au ieșit în stradă și au spus, printre gloanțe, într-un singur glas, “Ajunge!” și împreună au reușit să doboare muntele totalitarismului.

Revoluția din 1989 a arătat forța uriașă a oamenilor, atunci când aceștia luptă pentru principii, drepturi și libertate, pentru o viață demnă și mai bună.

haine de craciun copii femei barbatiEuroparlamentarul umanist, timișoreanca Maria Grapini, a transmis un mesaj, cu ocazia comemorării a 32 de ani de la Revoluția Română din 1989.

„16-25 decembrie 1989 a fost o perioadă de foc pentru România. Pornită la Timisoara,  revolta românilor a luat amploare în toată țara ducând la căderea regimului Ceaușescu.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Peste 1000 de morți și peste 4000 de răniți, acesta a fost costul libertății noastre, dorită de milioane de români.

În aceste zile de comemorare, se cuvine să ne îndreptăm gândurile și să-i pomenim pe cei care au avut curajul să înfrunte gloanțele regimului comunist.

Miilor de familii care au pierdut  persoane dragi se cuvine să le adresăm cuvinte de mângâiere și recunoștință.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Recunoștință veșnică eroilor și respect pentru curajul și demnitatea lor!

Am trăit acele zile de decembrie în Timișoara și pot spune că este imposibil să uiți determinarea protestatarilor, unitatea populației!

Veșnică odihnă eroilor!

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Mi-aș fi dorit ca, la 32 de ani de la sângele vărsat de sute de români, să fi putut să oferim, în memoria eroilor, tuturor românilor, o viață mai bună, mai sigură și să fi avut o solidaritate puternică, bazată pe valori!

Este de datoria celor care conduc țara să pună în fapte năzuințele celor care și-au dat viața  pentru libertate, dreptate și respectarea valorilor!”.

decoratiuni de craciun

 

Publicitate. Scroll pentru a continua.
Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, luni, că va contina campania de recrutare pentru soldaţi gradaţi profesionişti şi a menţionat că sunt disponibile peste...

Educație

Municipiile Timișoara și Lugoj vor găzdui simultan miercuri, 15 mai, tradiționalul târg al ofertelor educaționale ale liceelor din județ. Ajunsă în acest an la...

Educație

Săptămâna care începe luni, 13 mai, îi găsește pe elevii din Timiș scriind de zor, pentru că, în chiar prima zi, au fost programate...

Știri

Un bărbat de 75 de ani, care a traversat strada prin loc marcat, dar pe culoarea roşie a semaforului, în Timişoara, a fost lovit...