Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Elevi de gimnaziu din Arad, la spital după ce în clase s-a făcut deratizare

În cursul zilei de vineri a avut loc o deratizare în şcoală, iar după cursurile de luni, unii copii au prezentat diverse simptome

Mai mulţi elevi de la clasele de gimnaziu ale Liceului Teoretic ‘Adam Muller Guttenbrunn’ din Arad au ajuns la spital cu simptome de intoxicare. Copiii au fost duși la spital la câteva ore după ce au ajuns acasă de la cursuri.

Șeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, spune că până acum au ajuns la spital şapte copii, însă sunt aşteptaţi şi alţii.

“În cursul zilei de vineri a avut loc o deratizare în şcoală, iar după cursurile de luni, unii copii au prezentat diverse simptome, când erau deja acasă. Au erupţii cutanate, iritaţii la ochi sau dureri abdominale, dar nu sunt în stare gravă. Verificăm dacă s-au respectat toate procedurile la efectuarea deratizării”, a declarat Cătană.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Simina Roz, spune că elevii au 11, 12 şi 13 ani şi primesc îngijiri medicale la UPU. Medicii urmează să decidă dacă unii dintre ei vor rămâne internaţi.

Reprezentanţii DSP şi ISJ ţin legătura cu părinţii copiilor pentru a-i sfătui să se prezinte la spital la cele mai mici simptome.

leave a reply