Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

aosom.ro
Elena Danciu PNCR

Știri

DOCUMENT: Declarația pe proprie răspundere necesară pentru a putea ieși din casă

Grupul de Comunicare Strategică a publicat modelul de declarație pe proprie răspundere pe care persoanele care ies din case trebuie să o aibă asupra lor în cazul în care le este solicitată de către forțele de ordine. Declarația va trebui printată la domiciliu și prezentată odată cu actele de indentitate. Ea poate fi completată și de mână dar în forma publicată de autorități.

”Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Polițiștii și jandarmii vor putea fotografia declarație și actele de identitate ale persoanelor legitimitate.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

DESCARCĂ MODELUL de  Declaratie pe proprie raspundere. Click pe IMAGINEA DE MAI JOS document editabil

”Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu”, precizează sursa citată.

Declarația conține șase rubrici pentru situațiile care pot justifica ieșirea din casă: deplasarea la și de la locul de muncă, consult medical ce nu poate fi amânat, aprovizionarea cu alimente la un magazin din apropiere, activități fizice de scurtă durată, plimbarea animalelor de companie sau alte situații de urgență.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

În declarație trebuie trecut atât domiciliul din buletin, cât și adresa la care persoana respectivă locuiește la momentul respectiv.

Completarea cu date false a declarației se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Totodată a fost publicat și modelul de adeverinta eliberată de angajator. Descarca de AICI click pe IMAGINE document editabil.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Aceasta va putea fi folosită ca justificare de salariații care nu pot lucra de acasă. Nu este nevoie de o adeverință pentru fiecare zi, dar trebuie să fie specificată perioada de valabilitate.

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei vine în sprijinul clienților finali casnici cu următoarele precizări cu privire la prețul final facturat plafonat de către...

Sănătate

Nu există niciun rezumat deoarece acesta este un articol protejat.

Știri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Breaking News

Municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei presupune aplicarea unor...