Banner Mobilier Magazin BIG Mag

DISTRACȚIE ȘI VOIE BUNĂ LA RUGA DIN ITL

Sărbătoare mare ieri de “Sfinții Împărați Constantin și Elena” în cartierul Iosif Constantin Drăgan din Lugoj, cu ocazia hramului bisericii. Evenimentul ajuns la cea de-a zecea ediție a început cu o slujbă religiosă în biserică, după care oficialitățile locale, în frunte cu primarul Francisc Boldea au deschis propriu-zis ruga, nu înainte de a ține un discurs în fața lugojenilor.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Cu ajutorul lui Dumnezeu este al zecelea an în care am reușit să organizăm frumos această sărbătoare și aici în cartierul Iosif Constantin Drăgan, împreună cu părintele paroh. Am reușit să transformăm Centrala Termică într-o adevărată biserică și așa cum a zis și Mitropolitul una foarte frumoasă. Am reușit să rezolvăm o parte din problemele cetățenilor din cartier, legată de o problemă grea privind salubrizarea. Până la urmă am reușit și acest lucru și astăzi ne putem prezenta cu fruntea sus. Ați văzut că am fost primiți cu aplauze aici în cartier, pentru ceea ce facem pentru locuitorii acestui cartier de zece ani încoace.

 În deschiderea rugii, copiii de la Ansamblul Lugojana au prezentat o suită de dansuri din zona Banatului.

Puiu Munteanu, coregraf Ansamblul Lugojana:

 Suntem onorați să fim prezenți astăzi, să transmitem și din partea noastră un “la mulți ani” tuturor celor care poartă numele Constantin și Elena. Suntem pentru al zecelea an consecutiv. Sperăm să ducem mai departe tradițiile și obiceiurile acestui oraș. Duminica următoare vom fi în cartierul Micro 5, astfel încât să aducem momente plăcute și locuitorilor acelui cartier.

 Petrecerea a ținut până târziu. Lugojenii au băut bere, au mâncat mici și au dansat pe muzica solistei Andreea Dragoman și formația Maistorii.

leave a reply