Banner Mobilier Magazin BIG Mag

DEZINSECȚI NU A TRECUT DE CONSILIU

Consilierii PNL,  PMP și USR din Lugoj, alături de consilierul independent Marius Martinescu, au convocat astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Lugoj, pentru aprobarea în regim de urgență a proiectului de Hotărâre cu titlul „Dezinsectia în Municipiul Lugoj”. Aceștia au dorit urgentarea procesului de dezinsecție și deratizare în Lugoj, însă propunea nu a avut sorți de izbândă, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a rămâne pe ordinea de zi.

Bogdan Blidariu- Consilier (PNL)

Personal consider că este pur si simplu un terip al domnului primar care încearcă oarecum să mascheze neputința dânsului în gestionarea acestei probleme, a deratizării și a dezinsecției în Municipiul Lugoj. Suntem toți conștienți că Lugojul în momentul de față se află într-o situație jalnică, iar demersul nostrum a fost unul firesc prin care să încercăm urgentarea procesului de dezinsecție și deratizare în municipiu.  Se pare că demersul nostru nu a reușit, dar pentru binele lugojenilor vom încerca în continuare să găsim soluții.

Secretarul Municipiului a constatat că proiectul de hotărâre nu își are rostul și a cerut inițiatorilor scoaterea lui de pe ordinea de zi. Aceștia au refuzat, iar ședința s-a încheiat după ce ordinea de zi a fost respinsă de majoritate.  Francisc Boldea, primatul Lugojului a precizat că în luna martie s-a decis ca acțiunea de deratizare și dezinsecție să se facă de firma câștigătoare a licitației care va avea loc în 16 mai și ca atare nu se poate face o altă licitație, deoarece ar fi un lucru complet ilegal.

Secretarul Municipiului a constat că este ilegal proiectul de hotărâre, deoarece în luna martie, tot în Consiliul Local s-a votat ca deratizarea și dezinsecția să se facă de o firmă care câștigă salubrizarea în Municipiul Lugoj. Acesara a fost scoasă la licitație și licitația va avea loc peste o săptămână, miercurea viitoare. Ca atare nu va putea fi scoasă încă o dată la licitație pentru că este un lucru complet ilegal. De aceea noi am crezut că o să-și retragă propunerea de pe ordinea de zi, dar supunându-se la vot, ați văzut că ordinea de zi nu a fost aprobată. Nu pot să-mi imaginez cum acești opt consilieri nu și-au adus aminte că tot ei au votat în urmă cu două luni altceva la 180 de grade. Ca atare Consiliul Local nu a admis ca ordinea de zi să fie pusă în discuție.

Francisc Boldea a adăugat că dezinsecția aeriană se va efectua în perioada imediat următoare cu avionul, iar deratizarea va fi făcută de firma care câștigă licitația, deoarece este în obiectul ei de activitate. 

leave a reply