Banner Mobilier Magazin BIG Mag

DANIEL IONAȘCU, președintele PPU-(social-liberal) și Maria Grapini, europarlamentar, au avut o întâlnire cu umaniștii în Parcul Rozelor din Timișoara

Este a doua vizită, în decurs de 4 luni a avocatului Daniel Ionașcu, președintele Partidului Puterii Umaniste-(social-liberal) la Timișoara, unde împreună cu Maria Grapini, europarlamentar umanist, au fost prezenți, duminică, 5 iulie, începând cu ora 9,00 la mănăstirea Timișeni – Șag, unde au participat la Sânta Liturghie oficiată de ÎPPS IOAN, mitropolitul Banatului.

După-masă, de la ora 16,00 cei doi lideri umaniști, împreună cu Raoul Gordean, președintele PPU SL Timiș și candidat pentru funcția de primar al Timișoarei s-au întâlnit cu membrii și simpatizanții umaniști în Parcul Rozelor din Timișoara.

Într-o atmosferă lejeră, cu respectarea distanțării fizice, mulți dintre cei prezenți purtând chiar și mască, s-a purtat un dialog referitor la situația politică actuală și cu ce ar trebui să vină umaniștii în alegerile locale pentru a capta atenția și a câștiga votul alegătorilor.

Iată o parte din discursul avocatului Daniel Ionașcu către cei prezenți:

”Venind încoace la Timișoara, am avut o revoltă până la lacrimi în sufletul meu, că un premier al României actuale poate să îndemne la neascultare populația țării în raport cu deciziile juridice. Sigur că populația nu a reacționat. Cum să nu respectăm decizia autorității unice de jurisdicție constituțională din România, ce îndeplinește rolul de garant al supremației Constituției? Înțelegând complexitatea situație actuale – în care, pe de o parte, trebuie respectate drepturile și libertățile civile garantate de Constituție și, pe de altă parte, trebuie limitate cât mai mult efectele pandemiei de COVID 19, vă reamintesc, domnule Orban, că un lider politic inteligent și eficient caută soluții de echilibru, nu distruge ordinea constituțională doar pentru că nu corespunde viziunii sale personale! Domnule Premier! Evitați capcana de a vă plasa în afara Constituției. Vă garantez, există soluții să respectați, în egală măsură, Constituția și imperativul de a asigura sănătatea românilor. Dacă erați mai atent și mai bine informat, ați fi găsit metodele să aplicați măsurile necesare de prevenție fără a încălca legea fundamentală”.

Referitor la necesitatea de a fi uniți în demersal politic, Daniel Ionașcu a spus:

Cred cu tărie că doar împreună putem reuși ceva. Am înțeles clar că nu poți face nimic singur, ci numai dacă suntem uniți. Nu tăceți! Să fim uniți pentru ceea ce înseamnă demnitatea noastră ca oameni ”.

Deasemenea un alt mesaj deosebit de important a fost lansat de președintele umanist, Daniel Ionașcu:

”Țara aceasta este săracă și frumoasă, cu oameni deștepți, dar ținuți sub obroc. Am venit la Timișoara și m-am întâlnit cu maestru Ștefan Popa Popa S – valoare inegalabilă în lume, un cetățean al Banatului și timișorean. Se pare că Timișoara va fi capitală culturală europeană. Popa PopaS nu a fost în cărți. Azi la Timișoara, PPU-SL, doamna Maria Grapini, eurodeputată, împreună cu mine și împreună cu dumneavoastră, am început bătălia pentru ceea ce înseamnă recunoașterea valorilor românești, iar prima dintre ele este geniul inegalabil, Ștefan Popa Popa S”.

La rândul ei, eurodeputata umanistă, Maria Grapini a spus celor prezenți:

Ideea de bază este că degeaba ai un conducător, dacă nu ai și armata! În politică managementul este pe dos, cu capul în jos, de multe ori. Se întâmplă ca adesea cei buni să fie înlăturați. În afaceri e invers. Trebuie să îi ai alături pe cei mai buni, altfel, falimentezi. Pe de altă parte, poți să ai cele mai bune idei în politică, dar dacă nu a susținerea populației e degeaba. Așa e democrația reprezentativă. Poporul își alege liderii care timp de patru ani decid în numele poporului. Acei oameni va trebui să nu uite de unde au plecat, ci să se întoarcă, să își consulte poporul care i-a votat. Eu reprezint România. Când mă duc în Parlamentul European, am avizul prin această democrația reprezentativă și transmit mesajul poporului, al românilor, fiindcă acolo în PE reprezint poporul român. Vreau să mai atrag atenția că dacă cei mai buni dintre cetățeni stau pe margine și nu sunt pe lista de candidați, nu ai pe cine să alegi. După 31 de ani de la revoluție, este trist că oamenii nu au înțeles că trebuie să fie implicați și responsabili. Cei mai mulți și-au ales doar drepturile. Am dreptul să te înjur, să te jignesc, să vorbesc urât de tine, să te acuz, deși nu am niciun argument, că eu am dreptul la exprimare, dar în democrație drepturile cu responsabilitățile merg la pachet și nu se poate unele fără celelalte. De aceea noi cei care am înțeles situația exactă trebuie să explicăm și celorlalți și să schimbăm lucrurile în bine”.

leave a reply