Dăncilă îl ameninţă pe ministrul Transporturilor că va răspunde cu funcţia, dacă nu vor fi realizaţi 60 km de autostradă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că ministrul Transporturilor va răspunde cu funcţia, dacă nu va realiza 60 de km de autostradă, afirmând că până pe 11 martie va fi prezentată o etapizare a obiectivelor care trebuie îndeplinite în domeniul transporturilor.

„Am avut mai multe întâlniri cu ministrul Transporturilor. Vrem să vedem un plan până pe 10-11 martie, un plan foarte bine documentat, cu etape, etape urmărite, cu persoanele care să răspundă de fiecare etapă în parte, cu o evaluare a noastră, din două în două săptămâni (…)”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la RTV.

Viorica Dăncilă a afirmat că anul acesta vor fi realizaţi 60 de km de autostradă şi vor fi achiziţionate 27 de aeronave TAROM.

„Anul acesta ne-am propus 60 de kilometri de autostradă, şi îi vom face. Iar până la sfârşitul anului 2020 vom face cei 350 de kilometri de autostradă pe care îi avem incluşi în program. Mai mult, vom achiziţiona încă 27 de nave Tarom. Am achiziţionat deja trei, vom mai achiziţiona până la sfârşitul anului 2020”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă ministrul Transporturilor, Lucian Şova, va răspunde cu funcţia, în cazul în care nu vor fi realizaţi cei 60 de kilometri de autostradă, Viorica Dăncilă a răspuns afirmativ.

„Categoric, da. Avem etapizat programul, cu termene, şi fiecare va trebui să răspundă de termenul respectiv, de etapa care trebuie îndeplinită”, a spus Dăncilă.

Premierul a adăugat că îşi doreşte ca linia de metrou să fie finalizată până în primul trimestru al anului viitor, precizând că legat de magistrala M6, există probleme legate de documentaţia trimisă la Bruxelles, în sensul că aceasta este incompletă.

sursa: mediafax

leave a reply