Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Cum va fi vremea în Banat în minivacanţa de 1 Mai

Meteorologii anunţă pentru următoarea perioadă o vreme deosebit de caldă, chiar dacă înainte de perioada de minivacanţa de 1 Mai regimul termic va coborî puţin. Ploi vor apărea în toate regiunile, însă cantităţile vor fi mai însemnate cantitativ după 2 mai.

În Banat, majoritatea zilelor din intervalul de referință, în special până în data de 2 mai, vor fi caracterizate de o vreme cu mult mai caldă decât normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime de 25…28 de grade, în medie regională. Valori ușor mai mici, dar menținându-se totuși peste mediile climatologice se vor înregistra în 24 și 27 aprilie și posibil în ultimele zile ale perioadei de prognoză, când sunt estimate temperaturi diurne medii de 22…24 de grade. În privința regimului termic nocturn, valorile se vor situa peste cele specifice perioadei, cu minime în general de 10…14 grade.

Probabilitatea pentru ploi (de scurtă durată, asociate în general instabilității atmosferice) va fi mai mare în data de 24 aprilie, în intervalele 26-27 aprilie și 2-6 mai, perioade când vor fi posibile izolat și cantități de apă mai însemnate.

Ce temperaturi sunt anunțate pentru Lugoj

La Lugoj, temperatura va ajunge joi la 28 de grade. Vineri se va consemna o scădere, astfel că weekendul începe cu 24 de grade. Sâmbătă vom avea din nou 27 de grade, iar duminică 28. Maxima anunțată pentru luni este de 27, iar pentru marți de 26, în timp ce noaptea temperaturile nu vor mai coborî sub 14 grade.

leave a reply