Banner Mobilier Magazin BIG Mag

CONCURSUL “CLARA PEIA”, LA a VI-a EDIȚIE

Școala de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj organizează în zilele de 27 și 28 aprilie, cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”. Evenimentul, care se bucură în fiecare an de un interes deosebit, se desfășoară pe două secțiuni: pian solo și muzică de cameră. La ediția din acest an și-au anunțat prezența aproximativ 100 de concurenți din Lugoj, Târgu Jiu, Timișoara, Caransebeș, Reșița, Alba Iulia, Deva și Petroșani. Deschiderea festivă va avea loc mâine de la ora 9 la studioul de concerte al școlii de muzică. Tot atunci se va inaugura noul pian și studioul de concerte.

prof. Constantin Tufan  Stan, organizator:

Ca de obicei, interesul pentru concursul nostru este maxim. Din ceea ce cunoaștem suntem un concurs unicat, pentru că ne adresăm preșcolarilor, copiilor din clasa pregătitoare și copiilor din ciclul primar. E un concurs unic pe plan național. Câți participanți vor fi și de unde? Aproximativ 140 de participanți din Timișoara, Lugoj, Caransebeș, Reșița, Petroșani, Deva, Alba Iulia și Târgu Jiu. Avem titulatura de concurs internațional. Am avut de-a lungul anilor concurenți și din Statele Unite, Germania, Elveția, Serbia, Republica Moldova, Franța. Anul acesta nu o să avem concurenți din alte țări. O să avem o profesoară din Republica Moldova.

 Juriul este alcătuit din pianiști-concertiști și pedagogi de excepție: Vanda Albotă, pianistă-concertistă și profesoară la Universitatea din Essen, lectorul univ. dr. Laura Smărăndescu și conf. univ. dr. Carmen Manea de la Universitatea Națională de Muzică din București. Festivitatea de decernare a premiilor  va avea loc sâmbătă, de la ora 18, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.

leave a reply