Banner Mobilier Magazin BIG Mag

CJ Timiș reziliază un contract de deszăpezire după mai multe accidente rutiere

Consiliul Județean Timiș a decis să rezilieze un contract de deszăpezire după ce într-o zonă din județ s-au produs mai multe accidente rutiere din cauza stării carosabilului.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a convocat de urgență o ședință la care au fost chemați reprezentanții Direcției Tehnice și ai firmelor Eldiclau SRL și Homestrade SRL. Cele două firme, în asociere, au un contract de deszăpezire pentru zona 2 (Pișchia, Cenei, Orțișoara, Carani, Aeroport Timișoara).

Confom reprezentanților CJ Timiș, cele două firme nu au gestionat adecvat situația și în zonă s-au înregistrat accidente rutiere. Drept urmare, a fost demarată procedura de reziliere, iar în decurs de două zile, CJ Timiș va face demersurile pentru atribuirea, în regim de urgență, a acestor servicii către o altă societate.

“Este inacceptabil ca pe cod galben și în ciuda tuturor avertismentelor de vreme rea să plătești din banii cetățenilor un serviciu, de altfel banal pentru anul în care trăim, care nu îți este oferit atunci când ai mai mare nevoie de el. Se pare că primii fulgi de nea au fost suficienți pentru a ne edifica în privința competenței unor firme care trebuiau să presteze un serviciu în folosul cetățenilor, dar în practică au fost depășiți total de situație. Mai grav este că în acest mod s-a pus în pericol siguranța traficului rutier și securitatea oamenilor”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Două persoane, între care un copil, au fost rănite într-un accident produs între Sânandrei și Carani. Potrivit lui Dobra, un alt accident s-a produs între Sânmihaiu Român și Bobda, iar mai multe mașini au alunecat și au ajuns în afara părții carosabile.

sursa: radiotimisoara

leave a reply