Banner Mobilier Magazin BIG Mag

CHETĂ LA SPITAL PENTRU PERSONALUL AUXILIAR

Conducerea Spitalului Municipal din Lugoj a găsit o soluţie inedită să acopere scăderile de salarii pentru personalul auxiliar, care au apărut după ce s-a aprobat noul regulament al sporurilor la nivel naţional. Directorul spitalului le-a propus colegilor săi, care au primit majorări de salarii să doneze fiecare cât poate şi să compenseze pierderile suferite de infirmiere şi femeile de serviciu. Suma totală care ar trebui acoperită este de 4.400 de lei. Şeful instituţiei medicale lugojene este încrezător că situaţia nu va dura foarte mult.

Floroni, director Spitalul Municipal Lugoj:

Am negociat cu sindicatele să vedem cum putem ajuta personalul care pierde la salariu. Nu am primit nicio soluție din partea lor și atunci cumva mi-a venit ideea că noi ceilalți care am beneficiat de măriri salariale am putea să ajutăm personalul auxiliar de la laborator și statistica, care pierd la salariu din cauza sporurilor, să-i putem ajuta să putem compensa acele pierderi. Acestea nu sunt foarte mari, per total pe unitate sunt undeva la 4400 de lei. Noi medicii dacă am da fiecare 100 de lei practic am compensa pierderea. Nu e obligatoriu să dea toți medicii și nu e obigatoriu să dea 100 de lei. Fiecare dă cât vrea, cât poate și cât consideră el că trebuie să își ajute infirmiera sau femeia de serviciu cu care lucrează

 

Angajații spitalului spun că aceasta soluție nu este una care să funcționeze pe termen lung și că aceștia au nevoie de punctul de pensie.

Rozalia Rodica Dumitru, asistent- șef secție chirurgie:

Poate de moment este o soluție, dar nu pe termen lung. Omul are nevoie de punctul de pensie. Mulți dintre colegii noștri o consideră gen milă. Pentru că mi-au și spus. Eu nu am nevoie de mila nimănui. De moment poate e o soluție, dar nu pe termen lung, sub nicio formă. Pe termen lung ce fel de soluție credeți că ar trebui să se ia? Cei de sus, cei mari trebuie să rezolve problemele acestea. Noi suntem prea mici

Directorul spitalului lugojean a subliniat că aceasta nu este o soluție de lungă durată, ci una de moment, în speranța că la nivel național se va reglementa situația. De asemenea Erwin Floroni spune că nu ar vrea ca angajații să vadă acestă acțiune ca una de milă, ci ca un sprijin colegial într-o perioadă mai dificilă.

leave a reply