Banner Mobilier Magazin BIG Mag

CENTRU DEDICAT BOLILOR INTESTINALE

Șanse la o viață normală pentru pacienții cu boli inflamatorii intestinale din vestul țării. La Timişoara s-a deschis un centru dedicat acestor bolnavi, al patrulea din țară după Bucureşti, Cluj şi Constanţa. Pacienţii vor avea acces gratuit la cel mai bun diagnostic şi tratament al bolilor, costurile fiind suportate de către CJAS Timiş.

conf. dr. Adrian Goldis, coordonatorul centrului:

În acest centru dedicat pacienților cu boli inflamatorii ne dorim să le oferim un aport multidisciplinar complex, gratuit, la cele mai noi metode terapeutice și diagnostice. Este modelul adoptat de UE, de Societatea Europeană de Boli Inflamatorii și ne bucurăm să fim al patrulea centru după București, Cluj și Constanța, deschis în această săptămână. Practic pacienții vor avea acces la toate specialitățile de care au nevoie în boala lor complexă.

 La centrul deschis la Timișoara vor avea acces pacienţi de toate vârstele, fiind tratați și copii, chiar și de 4-5 ani, în cadrul centrului existând şi o secţie de pediatrie. Bolile intestinale inflamatorii s-au dezvoltat în România, în special după 1990, odată cu schimbarea stilului de viaţă, şi a axării în general a tinerilor pe fastfood, care este o mâncare nesănătoasă, cu riscuri mari pentru sistemul digestiv.

leave a reply