Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Cele mai importante biserici din Lugoj, prezentate într-un documentar pe Trinitas TV

Primul lăcaș de cult prezentat este Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj

Bisericile monument istoric ale Lugojului, cunoscute pentru elementele unice de arhitectură și interioarele deosebite vor fi prezentate pe larg în cadrul unei emisiuni de tip documentar la Trinitas TV, postul de televiziune oficial al Patriarhiei Române.

Primul lăcaș de cult prezentat este Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, cunoscută și sub denumirea populară de „Biserica cu două turnuri”. Este una dintre cele mai impunătoare construcții în stil baroc din Banat, în prezent fiind declarată monument istoric.

O altă biserică ce va fi prezentată în cadrul emisiunii este Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului”, proiectată de către arhitectul Adrian Borcănescu şi inginerul Ioan Berariu. Are o formă de cruce greacă și o cupolă centrală în jurul căreia sunt dispuse simetric patru turnuri-clopotniţă.

Emisiunea dedicată bisericilor lugojene se difuzează duminică, 12 ianuarie, de la ora 20:00 la Trinitas TV!

Biserici ortodoxe din Lugoj

Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, cunoscută și sub denumirea populară de „Biserica cu două turnuri” este una dintre cele mai impunătoare construcții în stil baroc din Banat, în prezent fiind declarată monument istoric.Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului” a fost proiectată de către arhitectul Adrian Borcănescu şi inginerul Ioan Berariu. Are o formă de cruce greacă și o cupolă centrală în jurul căreia sunt dispuse simetric patru turnuri-clopotniţă. Biserici ortodoxe din Lugoj, duminică 12 ianuarie, de la ora 20.00 la TRINITAS TV!

Publicată de Comori ale Ortodoxiei pe Marţi, 7 ianuarie 2020

sursa:lugojeanul.ro

leave a reply