Banner Mobilier Magazin BIG Mag

CÂNTEC, DANS ȘI POEZIE LA CASA BREDICENILOR

Ziua Europei a fost sărbătorită într-un mod deosebit și la Casa Bredicenilor, unde zeci de elevi de la școli din Lugoj și împrejurimi s-au reunit pentru a demonstra frumusețea diversității popoarelor europene. Unii elevi au venit îmbrăcați în costume populare, dar cu toții au avut în mână stegulețe și planșe reprezentând tradițiile și obiceiurile din Uniunea Europeană. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Municipală.

Henrieta Szabo, director Biblioteca Municipală Lugoj:

Suntem astăzi aici, la Casa Bredicenilor, pentru a sărbători Ziua Europei, eveniment desfășurat sub egida Lugoj, oraș european”.  Cum bine se știe Uniunea Europeană înseamnă o diversitate culturală, o diversitate etnică și religioasă. Noi suntem aici elevi din mai multe școli, de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj, de la Colegiul Național “Iulia Hasdeu”, de la Buziaș, de la Școala Gimnazială din Darova și de la Școala Gimnazială din Coștei. Ne-am adunat împreună să sărbătorim Ziua Europei și de demonstra că această diversitate înseamnă muzică, cântec, poezie, un istoric al Uniunii Europene. Elevii s-au pregătit cu stegulețe, cu planșe, care vin să demonstreze ce înseamnă tradiția, obiceiurile în anumite țări din Uniunea Europeană.

 Într-o atmosferă de sărbătoare, elevii au cântat, au recitat poezii atât în limba română, dar și în alte limbi din Uniunea Europeană. De asemenea s-au prins și  într-un dans care a semnificat tot această diversitate a Unuiunii Europene.

leave a reply