Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Camera Deputaţilor a decis prelungirea programului pentru adoptarea legilor Justiţiei; protest al Opoziţiei

Camera Deputaţilor a decis, marţi, să prelungească programul de lucru pentru adoptarea modificărilor aduse Legilor 303/2004 privind statutul magistraţilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM, iar deputaţii USR s-au aşezat în faţa tribunei în semn de protest, purtând tricouri cu mesajul „#fără penali”.

Decizia plenului de prelungire a programului de lucru a fost luată cu 145 de voturi ‘pentru’ şi 65 ‘împotrivă’.

Liderul grupului parlamentar al PNL, Raluca Turcan, a criticat această decizie, menţionând că parlamentarii coaliţiei transformă Parlamentul „într-un instrument pentru a pune mâna pe Justiţie”.

„Ne scoateţi afară din Europa! Încetaţi cu această avalanşă asupra statului român!”, a spus Turcan.

Liderul grupului USR, Claudiu Năsui, a spus că prin această decizie se încalcă „orice bun simţ parlamentar”.

„Acesta este motivul pentru care Parlamentul este în topul celor cu cea mai mică încredere în opţiunile cetăţenilor. (…) Sunt nişte legi pe care dumneavoastră vreţi să le treceţi pe repede înainte. Nu veţi fi tot timpul la guvernare. Vă doriţi o justiţie independentă sau una subordonată?”, a adăugat Năsui.

În replică, preşedintele Comisiei speciale, Florin Iordache, a spus că rapoartele cu privire la aceste legi sunt distribuite, iar comisia doar a pus proiectele în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

Deputatul USR Stelian Ion a susţinut că aceste rapoarte erau gata scrise înainte ca dezbaterile din comisie să fie finalizate. „Nu se respectă chestiuni elementare de bun simţ. Este un raport gata scris la o şedinţă care nu s-a terminat, acest raport este un fals şi nu cuprinde toate amendamentele dezbătute. Înţelegem că vreţi să daţi lovitura de graţie Justiţiei. Aţi administrat o doză de poloniu radioactiv Justiţiei, efectele se vor vedea în timp”, a spus Stelian Ion.

În timpul discursului lui Stelian Ion, mai mulţi deputaţi USR s-au aşezat la tribună cu spatele la plen, purtând tricouri albe cu mesajul „#fără penali”.

Raluca Turcan le-a cerut acestora să se întoarcă cu faţa la colegi, în semn de respect, menţionând, însă, că mesajul parlamentarilor USR este unul corect. După această atenţionare, deputaţii USR s-au întors către deputaţii aflaţi în bănci.

leave a reply