Banner Mobilier Magazin BIG Mag

BANI EUROPENI PENTRU TIMIȘOARA

7 milioane de euro vor ajunge ajunge la Timișoara, după ce Grupul de Acțiune Locală a reușit să câștige un proiect pe fonduri europene. Banii vor fi cheltuiți pentru punerea în practică a mai multor proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții în cartierele timișorene cuprinse între Calea Girocului și Calea Lugojului. Se va îmbunătăți infrastructura rutieră, se vor construi parcuri și locuri de joacă, un centru comunitar integrat, se va îmbunătăți infrastructura școlară din aceste cartiere și se vor realiza diverse  programe medicale. Ieri a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții sectorului public, unde s-a discutat despre posibilitățile de finanțare, precum și identificarea viitoarelor proiecte ce pot fi finanțate.

Cătălin Tiuch, președinte GAL Timișoara:

Acest GAL a fost constituit pe munca voluntară a unei întregi echipe de 12 oameni, care au muncit trei ani de zile pentru a realiza acest proiect. Am reușit să aducem 14 milioane de euro în Timișoara – 7 milioane pe această zonă, 7 pe o altă zonă. Până în 24 mai avem termen să depunem o cerere de finanțare pentru cheltuielile de finanțare ale GAL-ului, astfel încât acum aveam nevoie de un feedback, un răspuns sau o ideea din partea instituțiilor despre modul în care își doresc să atragă acești bani, să implementeze, să realizeze diverse investiții, pentru a ști și noi cum să ne dimensionăm munca pe care urmează să o realizăm

Jumătate din cele 7 milioane de euro câștigate de Grupul de Acțiune Locală Timișoara vor merge către proiecte din sectorul public, iar jumătate către proiecte gândite de privați. Deocamdată, accesul la aceste fonduri este încă în stadiul incipient, însă anul următor s-ar putea vedea primele rezultate concrete.

leave a reply