Banner Mobilier Magazin BIG Mag

BANI DE LA PRIMĂRIE PENTRU BISERICILE DIN LUGOJ

Executivul lugojean va acorda și în acest an sprijin financiar de la bugetul local pentru lăcaşurile de cult situate pe raza administrativ-teritorială a municipiului. Suma disponibilă în acest sens este de aproape 300.000 de lei, iar durata derulării proiectelor este anul 2018. Acordarea sumelor de bani se va realiza pe baza proiectelor pe care fiecare biserică le-a realizat. Documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile se poate procura de la sediul Primăriei Lugoj, Biroul Relaţii cu Publicul, camera 7 şi de pe site-ul instituţiei.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

De aproape 10 ani de zile în fiecare an ajutăm bisericile din oraș, toate bisericile din oraș pentru anumite obiective pe care e au prtivind înfrumusețarea exterioară a bisericilor, dar și alte elemente. Și pentru acest an avem aproape trei miliarde de lei vechi care vor fi repartizați pe baza proiectelor pe care fiecare biserică le-a făcut. A fost o comisie stabilită de către Consiliul Local, completată cu experți de către executivul Primăriei, experți care nu sunt angajați nici la Primărie, nici la bisericile din oraș.

 În această sumă au fost incluse și anumite activități, cum ar fi organizarea unei tabere de către Biserica din Dealul Viilor sau a unui concurs de cântari religioase de către Biserica Învierea Domnului de pe strada Caransebeșului.

leave a reply