Banner Mobilier Magazin BIG Mag

AMPLE LUCRĂRI DE RENOVARE LA ȘCOALA 2

Clădirea Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Lugoj își schimbă înfățișarea, spre bucuria elevilor și a cadrelor didactice. Anul trecut, Primăria a alocat suma de 96.000 de lei pentru reabilitarea fațadei clădirii școlii, iar zilele trecute au fost demarate lucrările de izolare și renovare a fațadei dinspre strada Astalaș. Anul acesta, Școala Nr. 2 a obținut o refinanțare, în proiectul de buget al Primăriei urmând să fie alocată suma de 100.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor, dar și pentru renovarea fațadei dinspre curtea interioară. Conducerea instituției speră ca până la începerea anului școlar viitor să fie gata o mare parte din lucrări, iar micuții care urmează să studieze aici să aibă o școală cu un aspect modern, demnă de un oraș european.

Florin Mariș, director Școala Gimnazială Nr.2:

Vom efectua anul acesta două lucrări de izolare și renovare a fațadei școlii. Una era începută de anul trecut, însă din cauza vremii am sistat lucrările de reparație și reîncepen anul acesta și a doua este pentru a doua față mare a școlii, cea către curte. Lucrările sunt finanțate de la bugetul de stat, în valoare de 96 000 către față către strada Astalaș și 100 000 către curtea școlii. Am inițiat izolarea fețelor cu geamuri pentru că sunt fețele de la clase și primii beneficiari ai izolării să fie copiii

Lucrările au fost sistate pentru moment din cauza vremii nefavorabile și vor fi reluate de îndată ce condițiile meteo o vor permite. Zona în care s-a lucrat este delimitată cu o bandă vizibilă și a fost mărit numărul de dascăli care să fie de serviciu în curtea școlii, pentru a veghea ca elevii să nu intre în zona de lucru. Directorul școlii d speră că în anii următori vor fi renovate și celelalte două fațade ale clădirii, plus sala de sport care nu a mai fost reabilitată de peste 30 de ani.

leave a reply