Banner Mobilier Magazin BIG Mag

AMBASADORUL VATICANULUI VINE LA LUGOJ

Ambasadorul Vaticanului în România și Republica Moldova vine la Lugoj, în cadrul unei vizite oficiale în Dicezea Greco-Catolică a Lugojului, care cuprinde județele Timiș, Caraș Severin, Arad, Hunedoara și o parte din Alba. Excelența Sa Arhiepiscop Miguel Maury Buendia, originar din Spania, va sosi vineri seară. Sâmbătă, înaltul oaspete, însoțit de PSS Alexandru Mesian, episcopul greco – catolic de Lugoj, va fi prezent la Primăria municipiului, pentru o întrevedere cu primaarul Francisc Boldea. Programul zilei de sâmbătă mai cuprinde vizite la Casa Memorială Arhiepoiscop Ioan Ploscaru, la Surorile Baziliene și la Centrul Socio-Sanitar ”Sfânta Ioana Antida de Touret” din Cartierul Mondialul Bocșei.

Nunțiul papal va face o vizită și la Reșița, unde se construiește un nou lăcaș de cult unit, și la Oravița, unde biserica îngrijește un cămin de bătrâni și un centru pentru mamele cu copii aflate în dificultate. Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj a vorbit despre importanța acestei vizite.

PSS Alexandru Mesian- episcop greco-catolic de Lugoj

E important pentru că vizita nunțiului înseamnă prezența Papei de la Roma. Nunțiul nu e altcineva decât trimisul Papei într-o țară sau într-un teritoriu. Vizita nunțiului îl reprezintă pe Sfântul Părinte Papă în mijlocul comunității respective. De aceea este important să ai pe cineva care să poarte grijă și să se intereseze de viața bisericii. A fost o perioadă destul de lungă, de vreo 40 de ani, în care nu aveam Nunțiu și nu puteam comunica cu Roma, cu Papa care este conducătorul bisericii

Duminică, de la ora 10, Nunțiul Papal va pontifica Sfânta Liturghie în Catedrala Greco-Catolică din Lugoj, iar după masa va merge la Mânăstirea Giroc, unde sunt programate întâlniri cu Mitropolitul Ioan Selejan și cu Martin Roos, episcopul romano-catolic de Timișoara. Vizita nunțiului Apostolic în Dieceza de Lugoj se încheie luni.

leave a reply