Banner Mobilier Magazin BIG Mag

AJVPS PREGĂTEȘTE POPULAREA APELOR

Asociația Județeană a Vântorilor și Pescarilor Sportivi Timiș profita de perioada prohibiției și va începe în curând popularea cu pește a apelor pe care le administrează. La nivel județean s-au alocat peste 90.000 de mii de lei pentru acestă acțiune. Nici Lugojul nu a fost omis. În primă fază, în zonă vor ajunge 500 kg de caras, urmând ca în toamnă să fie adusă și o cantitate semnificativă de crap. O parte din cantitatea de pește va fi adusă de la Nădlac, iar în ceea ce privește crapul, reprezentanții AJVPS se vor îndrepta spre Oravița și spre alte locuri pentru a-l procura.

Cornel Lera, director AJVPS Timiș:

Eu la nivel de județ am alocat 91 000 de lei. Au făcut pescarii un plan de populare, pe care îl aprobăm joi în Adunarea Generală. Sigur la Lugoj se va trimite pește. Din propunerile noastre, în zona Lugojului se va popula în prima fază, în această lună, cu 500 kg de caras, urmând ca în toamnă, în funcție de încasări să populăm cu crap. Nu pot să stabilesc la ora aceasta cât va fi în toamnă cantitatea.

 De asemenea conducerea AJVPS Timiș spune că sunt vești îmbucurătoare în ceea ce privește numărul pescarilor înscriși în asociație, care este cu aproximativ 1000 mai mare decât anul trecut.

Cornel Lera, director AJVPS Timiș:

Un lucru care ne bucură este că numărul pescarilor la ora actuală, comparativ cu anul trecut a crescut destul de mult. Bineînțeles că avem și pescarii din Timișoara care nu au fost ai noștri, dar în comparație cu anul trecut avem cu aproape 1000 de oameni mai mult. 

Nici concursurile pentru copii nu au fost uitate. În luna iunie, după încheierea prohibiției, se vor organiza o serie de astfel de competiții la Timișoara, Lugoj și Făget, dar și la Buziaș sau la Topolovăț.

leave a reply