Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

elena danciu
Mobila de Caliate

Știri

Accident grav la Mina Lupeni. Un miner a murit

mina

Doi mineri au fost surprinşi miercuri dimineaţa de o surpare de pământ în Mina Lupeni. La locul accidentului au sosit echipaje ISU. Unul dintre mineri a murit, transmite România TV.

Unul dintre mineri, în vârstă de 32 de ani, a fost scos din subteran, fiind în stare stabilă, conştient şi cooperant.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a decis miercuri, în urma accidentului de la mina Lupeni, trimiterea de urgenţă a Corpului de control la Complexul Energetic Hunedoara, exploatarea minieră Lupeni, pentru a verifica împrejurările în care s-a petrecut accidentul, informează ministerul printr-un comunicat de presă.

„Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii convocate de ministrul Energiei Anton Anton imediat după producerea surpării din mina Lupeni, în care au fost prinşi doi mineri care dirijau presiunea din subteran. Unul dintre aceştia a fost scos din perimetrul surpării conştient şi cu semne vitale stabile, fiind dus la suprafaţă pentru a fi preluat de echipele SMURD. Celălalt miner a fost supus procedurilor medicale de prim ajutor”, se menţionează în comunicat.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

Conform sursei citate, la mina Lupeni s-au deplasat şi inspectorii de protecţie a muncii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Accidentul s-a produs în urma unei surpări în abataj, la aproximativ 3 kilometri de la intrarea in mina. Potrivit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40.

Mina Lupeni face parte din Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit președintelui Sindicatului Muntele din Valea Jiului, surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

sursa: romaniatv.net

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Eveniment

Grav accident de circulație astăzi, aproape de orele 13, pe centura Lugojului, la intersecția cu drumul Tapiei, în zona industrială. Două autoturisme s-au lovit...

Știri

Două persoane au fost rănite pe DN68A, în zona localității Margina din Timiș. Un TIR a lovit un microbuz și o autoutilitară. Circulația este...

Știri

Pompierii timișeni au fost solicitați, în jurul orei 7.00, să intervină pentru descarcerare, în urma producerii unui accident rutier pe DN 59, între localitățile...

Știri

Accident de circulație grav în orașul Gătaia joi seara, 28 septembrie 2023, după ce o șoferiță a pierdut controlul mașinii și a lovit un...