Banner Mobilier Magazin BIG Mag

A ÎNCEPUT SIMULAREA BACALAUREATULUI

Primul examen din simularea Bacalaureatului a avut loc astăzi. Este vorba despre proba la Limba şi literatura română adresată elevilor de clasele a XI-a și a XII-a.  În Timiș, peste 10.000 de elevi s-au prezentat la examen. Urmează, în 20 martie, proba la Limba şi literatura maternă, iar în 21 martie proba obligatorie a profilului. În 22 martie, elevii vor da ultima probă a simulării Bacalaureatului – proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII–a. La Lugoj simularea s-a desfășurat normal, fără incidente. La Colegiul Național Coriolan Brediceanu au fost nu mai puțin de 118 înscriși la clasa a XII-a și 114 la clasa a XI.

Aurelian Sima- director Colegiul Național Coriolan Brediceanu

În această săptămână se desfășoară simulările la clasele a XII-a și a XI-a.  La clasa a XII-a avem 118 înscriși, iar astăzi la proba de limba română au lipsit doar 3. La clasa a XI-a, din 114 înscriși a lipsit doar 1. Țin pe această cale să le și mulțumesc elevilor pentru modul serios în care privesc aceste simulări. După cum spuneam, azi a avut loc simularea la limba română, marți simularea doar pentru secția germană, miercuri proba obligatorie a profilului, la matematică sau la istorie, iar joi proba la alegere. Totul a decurs bine fără incidente? Da, fără incidente, nu avem eliminați, totul a decurs conform metodologiei.

Elevii au spus că subiectele au fost mai mult decât accesibile și că speră ca și la examenul din vară subiectele să fie pe placul lor.

 Cum ți s-a părut simularea de astăzi? Subiectele au fost accesibile, a fost ceea ce m-am descurcat cel mai bine și chiar m-am bucurat să văd mai ales subiectul 3. Ce subiect ai avut? Caracterizare de personaj dintr-un roman de analiză psihologică. Te-ai pregătit mult? Da, foarte mult. Cum crezi că va fi rezultatul? Sper cât mai mare.

Cum ți s-au părut subiectele de astăzi? Au fost foarte ușoare, nu mă așteptam să fie atât de ușoare. Speram ca la bac să primesc aceste subiecte, dar acum vedem ce va fi. Te simți pregătit pentru bac? Da, mai mult la probele de informatică și matematică, dar nici la romândă nu stau rău. Te-ai pregătit mult? Nu pot să spun că m-am pregătit mult pentru simularea la română, doar weekendul acesta și săptămâna trecută.

Rezultatele vor fi anunțate în 30 martie. Notele nu se contestă și nu se trec în catalog, ci vor fi discutate cu elevii, pentru a identifica şi le îmbunătăţi performanţele. Totuși, în situațiile excepționale, în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens. Examenul propriu-zis are loc în vară.

leave a reply