Banner Mobilier Magazin BIG Mag

A ÎNCEPUT SĂPTĂMÂNA VOLUNTARIATULUI

Ieri s-a dat startul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, eveniment iniţiat şi coordonat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat.  La Lugoj, manifestările sunt coordonate de către Asociaţia AlternativEd, partener al Pro Vobis încă din anul 2013. Pentru acest an, membrii asociației au pregătit un program de activități cu tema ”Voluntariatul te ține în priză!”. Prima dintre acestea a constat într-un concurs de cultură generală, cu întrebări din literatură, artă, film, istorie, geografie și muzică. Voluntarii au fost în majoritate liceeni de la Colegiul Național Coriolan Brediceanu, cu care Asociația Alternativ Ed are un parteneriat.

Camelia Popescu, președinte Alternativ Ed:

 Astăzi e prima zi din Săptămâna Națională a Voluntariatului, o săptămână foarte importantă pentru toate ONG-urile din România. Asociația Alternativ Ed este din 2013 partener local al Centrului pentru Resurse de Voluntariat Pro Vobis Cluj. Prima activitate este Quizz Day, un concurs de cultură generală pentru liceenii din Lugoj și are un caracter caritabil. Noi suntem la a treia generație de voluntari. Din 2013 până acum în fiecare an am sărbătorit acaestă sătămână și volunatrii sunt foarte entuziasmați, au gândit activitățile, le-au organizat, au inițiat anumite acțiuni și sunt bucuroasă că avem așa o echipă de voluntari.

 Voluntarii au răspuns pozitiv acestei acțiuni, mărturisind că de-a lungul timpului asemenea activități i-au ajutat mult la dezvoltarea personală.

Sunt foarte pregătită. Eu am participat la Săptămâna Națională a Voluntariatului din anul 2013. E ceva normal pentru mine, sunt foarte entuziasmată și abia aștept să înceapă. Cât de important ți se pare acest voluntariat? Pentru mine personal este foarte important, m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt și să înțeleg că oamenii chiar dacă nu cer ajutorul nu înseamnă că nu au nevoie de el. Eu cred că să-ți dedici din timpul personal altora care au nevoie de implicare este ceva foarte important în dezvoltarea tinerilor.

 De cât timp ești în asociație? Sunt în asociație de un an și jumătate. În această perioadă ce lucruri noi ai învățat? Am învățat să fiu mai responsabil cu mine și cu cei din jur, să ajut oamenii. Cât este de important voluntariatul pentru tine? Este foarte important deoarece îmi place să ajut oameni, să cunosc oameni noi, să ne dezvoltăm împreună. În ceea ce privește acțiunea de astăzi, ești pregătit pentru acest quizz? Da, suntem toți pregătiți pentru că suntem niște copii care ne descurcăm tot timpul.

În această după amiză, Săptămâna Voluntariatului continuă cu Cafeneaua cu jocuri – o activitate de socializare pentru voluntari, iar miercuri de la ora 17 va avea loc Cupa Toți diferiți-Toți egali, competiție sportivă organizată împreună cu Asociaţia Hadicapaţilor din Lugoj, Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă “Al. Roşca”, Clubul Sportiv “ProBaschet” și  Asociaţia Clementina. Joi are loc o seară de film și discuții cu veteranii de război ai Lugojului, la Casa Bredicenilor, iar vineri voluntarii participă la un atelier culinar cu seniorii Complexului Sf. Nicolae.  Sâmbătă e programat un teatru forum la Timișoara, iar duminică va avea loc evaluarea activității “Săptămânii naţionale a voluntariatului” are loc în seara de duminică.

leave a reply